Content area

|
|

Behandling af laktosemalabsorption og -intolerans

I befolkningen eksisterer der mange fordomme om mejeriprodukter, hvilket afstedkommer at flere starter på laktosefri diæter – måske ubegrundet.
Forfatter(e)
Mikkel Malham1, Anne Bille Olin2 & Anders Pærregaard2 1) BørneUngeKlinikken, Rigshospitalet 2) Børneafdelingen, Hvidovre Hospital Ugeskr Læger 2017;179:V09160627
Reference: 
Ugeskr Læger 2017;179:V09160627
Blad nummer: 
Sidetal: 
2-5
Lactose malabsorption and -intolerance – who will benefit from a lactose-reduced diet?
During the last decade, lactose-free diets have become increasingly popular in the general population, either iso­lated or as a part of a cow’s milk-free diet. However, health-related benefits from a lactose-free diet are only documen­ted for individuals with clinical lactose intolerance due to decreased intestinal lactase activity and subsequent lac­tose malabsorption. In this paper we summarize the current knowledge of lactose intolerance regarding diagnostic procedures and treatment.
Du skal være logget ind for at læse denne artikel
Log ind

Right side

af Camilla Bang | 21/10
3 kommentarer
af Anne Gersdorff Korsgaard | 20/10
1 Kommentar
af Karen Brink Linnet | 19/10
1 Kommentar
af Thor Andersen Knudsen | 19/10
2 kommentarer
af Ole Lindgård Dollerup | 18/10
1 Kommentar
af Kristine Rasmussen | 18/10
1 Kommentar
af Camilla Bang | 16/10
1 Kommentar
af Tobias Ramm Eberlein | 15/10
6 kommentarer