Content area

|
|

International ernæring og sundhed

Forfatter(e)
Professor Henrik Friis Københavns Universitet, Institut for Folkesundhedsvidenskab, Afdeling for Epidemiologi
###vp48588-1###Fejlernæring - under- og overernæring - er formentlig den vigtigste underliggende årsag til sygdom og død i verden. Mennesket har gennem et par millioner år tilpasset sig en jæger-samler-kost, karakteriseret ved stor alsidighed mht. indhold af vegetabilske og animalske fødevarer. En sådan palæolitisk kost har en stor energi-næringsstof-tæthed og specielt et stort indhold af fibre, vitaminer, mineraler og andre bioaktive stoffer. De seneste 10.000 år har vi ændret vores kost (nutrition transition) fra en palæolitisk kost over en agerbrugerkost til en kost med raffineret sukk...
Reference: 
Ugeskr Læger 2006;168(36):3020-3023
Blad nummer: 
Sidetal: 
3020-3023
Du skal være logget ind for at læse denne artikel
Log ind

Right side