?
Læs mere om arbejdspladslogin her.

Content area

Videnskab / 12. okt 2017

Boganmeldelse: Supervision af psykoterapi og andet behandlingsarbejde. Almen og psykodynamisk supervisionsteori

Anmeldelse
Dato
12. okt 2017
Forfattere
Torben Schjødt, specialpsykolog i psykiatri, specialist og supervisor i psykoterapi, chefpsykolog ved Psykiatrisk Center København E-mail: Torben.Schjoedt@regionh.dk Interessekonflikter: ingen
💬 0

Lad det være sagt med det samme: "Supervision af psykoterapi og andet behandlingsarbejde" er en god bog! Grundig, velskrevet og præget af et imponerende overblik over såvel teori som forskning på området, herunder også de allernyeste forskningsresultater.

Der er tale om en opfølgning på den ti år gamle "Supervision af psykoterapi" (Akademisk Forlag, 2007), og meget er forandret: Titlen er ny, forlaget er nyt, bogens opbygning er ændret, nye kapitler er tilføjet, mens andre er gledet ud, og bogens udstyr er nyt – nu som hardback og med et mere ”klassisk” lærebogsudtryk. Samtidig lægges der dog ikke skjul på, at en del af materialet fra "Supervision af psykoterapi" er bevaret, flere steder som ordrette gengivelser af afsnit fra den gamle bog. Denne gang har forfatterparret imidlertid valgt at skrive hele bogen selv, hvilket bidrager til en mere sammenhængende og læsevenlig oplevelse.

Bogens titel giver umiddelbart forventninger om, at også supervision af andre behandlingsopgaver end psykoterapi belyses, og man finder da også et glimrende – om end kortfattet – afsnit om tværfaglig supervision af miljøterapi. Det er imidlertid helt overvejende supervision af psykoterapi, der er i fokus, og dermed overlades det mestendels til læseren selv at applicere de præsenterede principper på andre supervisionssituationer.

Dette opvejes dog af en særdeles indsigtsfuld og grundig behandling af de mange faktorer, der både konkret og dynamisk har betydning for enhver supervisionsproces. Hvis nogen skulle befinde sig i den vildfarelse, at supervision er en simpel opgave, som den erfarne kliniker kan slappe af med i en pause fra det anstrengende behandlingsarbejde, kan denne bog tjene som et tiltrængt korrektiv!

For den vordende supervisor vil "Supervision af psykoterapi og andet behandlingsarbejde" med sin systematik og sine mange værdifulde råd være det helt rigtige sted at begynde; for den erfarne supervisor er den basalt interessant og samtidig en nyttig inspiration til refleksion over egen praksis. Bogen placerer sig som et standardværk i dansk supervisionslitteratur og som den oplagte grundbog på supervisionskurser og -uddannelser.

 

Forfattere: Claus Haugaard Jacobsen, Karen Vibeke Mortensen

Forlag: Hans Reitzels Forlag, 2017

Sider: 334

Pris: 350 kr.

💬 0 Kommentarer

Right side

Nr. 21/2017

EmediateAd

EmediateAd

Senest kommenteret

Sundhedsvæsenet har stadig brug for lægesekretærer
💬
1
Tobias Ramm Eberlein 20. okt 2017 17:33
Bæltefrit afsnit koster penge
💬
1
Susanne Feierskov 20. okt 2017 11:06
Lægeformand: Karsten Bech er under standard
💬
13
Elsemarie Døssing 19. okt 2017 14:27
Svendborg-sagen: Styrelse beklager sektionschefs udtalelser
💬
4
Jens Blicher 18. okt 2017 18:19
Styrelsen for Patientsikkerhed: Svendborglæger var langt under standard
💬
20
Preben Brandenhoff 16. okt 2017 19:44

EmediateAd

EmediateAd

EmediateAd

EmediateAd