Skip to main content

Politisk vrede i Holstebro over Region Midts spareplan

Det øgede akutberedskab, som Holstebro fik som en form for kompensation for det kommende supersygehus' placering i Gødstrup, fjernes i Region Midtjyllands seneste spareplan. Det huer ikke Holstebroborgerne.

4. maj 2015
2 min.

Holstebros borgmster, H. C. Østerby (S) er voldsomt utilfreds med Region Midtjyllands seneste spareplan. Den går ud over en tidligere aftale om øget akutberedskab i hans del af regionen, skriver Folkebladet Lemvig.

Den forrige regering valgte at tilføre det nordvestjyske område et større millionbeløb, der skulle være med til at kompensere for konsekvenserne af de lange afstande til det supersygehus, som blev placeret i Gødstrup og ikke tættere på Holstebro-området.

Pengene skulle bl.a. gå til et sundhedshus, og det indgik i aftalen, at Holstebro og Lemvig begge skulle beholde lægebiler. Men i det sparekatalog, som regionen har fremlagt, nedlægges lægebilerne i de to byer og erstattes med en i Struer. Derudover skæres der i akutklinikkerne, der skal have forkortet både åbningstiden og bemandingen, fremgår det.

»Jeg forstår ganske enkelt ikke, at man vil ind i hele den debat igen ved at stille spørgsmålstegn ved de aftaler. Herunder aftalerne om lægebiler i Holstebro og Lemvig, og en akutklinik, der oprindelig var døgndækkende,« siger borgmesteren til avisen.

»Sparekataloget er generelt en katastrofe for det nordvestjyske område. Det er uanstændigt, at der fjernes så mange sundhedskroner fra vores område. Og at der fjernes så meget mere end i den østlige del af regionen,« siger han.

Venstres gruppeformand i Holstebro Kommune vil have sundhedsministeren inddraget.

»Jeg har talt med Thomas Danielsen (folketingsmedlem for Venstre red.) og bedt ham rejse sagen over for sundhedsministeren. Hvis regionen ikke frivilligt vil overholde de tidligere aftaler, så må ministeren jo ind og forklare regionen, at en aftale altså er en aftale,« siger Jens Kristian Hedegaard (V), til avisen.

Læs også: Region Midt skal spare over en halv mia. kroner næste år

Læs også: Silkeborg i oprør over sparekatalog