?
Læs mere om arbejdspladslogin her.

Content area

Nyhed / 28. nov 2017

Region Hovedstaden poster millioner i ansættelse af lægesekretærer

Nyheder

Sundhedsplatformen i Region Hovedstaden får tilført 42 mio. kroner, hvoraf lige over halvdelen skal gå til (gen)ansættelse af lægesekretærer. "Så vi kan hjælpe lægerne med at komme væk fra skærmen og få mere tid til at undersøge og behandle patienter”, siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S)

Dato
28. nov 2017
Forfattere
Bente Bundgaard, bbu@dadl.dk
💬 1

Politikerne i Region Hovedstaden bevilger 42 mio. kroner til "at sikre flere behandlinger og lægesekretærer", som regionen skriver i en pressemeddelelse.

Ventetiderne stiger, aktiviteten falder, og ikke mindst det sidste er slemt, fordi det koster penge.

"Nedgangen i aktiviteten betyder, at regionen efter alt at dømme ikke kan leve op til det statslige krav i 2017 om at producere 2 procent flere behandlinger. Dermed er regionen tvunget til at tilbagebetale sin andel af den statslige meraktivitetspulje på ca. 430 mio. kr. Derudover kommer regionen formentlig også til at mangle op mod 300 mio. kr. i indtægter, fordi hospitalerne også behandler færre patienter fra andre regioner", forklarer regionen.

Det indgår også som en del af ligningen, at regionen behandler færre patienter fra andre regioner end planlagt. Primært fordi andre regioner har udvidet deres egen kapacitet Det risikerer at koste Region Hovedstaden omkring 300 mio. kr. i indtægter, fremgår det.

Flere lægesekretærer

De nye penge skal først og fremmest bruge til at frikøbe lægetid ved hjælp af flere lægesekretærer, fremgår det. Lidt over halvdelen - 22 mio. kroner - afsættes til det formål.

”Som politikere er vi selvfølgelig ikke tilfredse med, at syge og tilskadekomne borgere skal bekymre sig, om hvor vidt de kan få hurtig udredning og behandling. Heldigvis har vi en robust økonomi i Region Hovedstaden, der betyder, at vi kan investere 42 mio. kr. til dels at beholde eller genansætte lægesekretærer, så vi kan hjælpe lægerne med at komme væk fra skærmen og få mere tid til at undersøge og behandle patienter”, siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S).

Desuden afsættes 20 mio. kr. til at øge kapaciteten på såkaldte "garantiafdelinger", så patienterne får mindre ventetid til udredning og behandling, fremgår det.

”Vi skal kunne overholde de udrednings- og behandlingsrettigheder, som Folketinget har besluttet. Presset på hospitalerne efter de har taget Sundhedsplatformen i brug viser desværre, at vi på nogle området ikke gør det godt nok. Derfor afsætter vi 20 mio. kr. til udvalgte garantiafdelinger, så de kan sætte ekstra personale ind for at nedbringe ventetider til f.eks. behandling af nyresten, nervesygdomme eller knæoperationer", siger Sophie Hæstorp Andersen (S).

Læs også: Nyvalgt regionsformand: Vi skal frigive mere tid til lægerne i Sundhedsplatformen

Læs også debat: Sundhedsvæsenet har stadig brug for lægesekretærer

Læs også: ”Læger er de dårligste og dyreste lægesekretærer”

Læs også: Sundhedsplatformen betyder længere ventelister

Læs også: Sundhedsplatformen koster en mio. kr. i ekstraudgifter - om dagen

💬 1 Kommentarer

Right side

Nr. 25/2017

Senest kommenteret

Åndelig omsorg er et nyt forskningsfelt
💬
1
Torben Andersen 11. dec 2017 16:54
Har Danske Regioner scoret et selvmål?
💬
2
Annette Dam Fialla 11. dec 2017 10:07
OUH-ledelse siger undskyld til kritisk læge
💬
6
Niels Kristian Kjær 4. dec 2017 22:36