Skip to main content

Aldersdiskrimination?

Læger over 70 år, der arbejder i Grønland, får ikke pensionen. Det gør hjemmestyret. Hvad er meningen?

Hustru Dunne Plenge, Fjerritslev
E-mail: dunne@plenge.dk
Interessekonflikter: ingen

17. jan. 2017
4 min.

Lægeforeningen har åbenbart en regel om, at der ikke må indbetales pension efter medlemmets fyldte 70. år. Det har en uheldig følge, som man måske ikke har været bevidst om. Jeg ved ikke, hvad man gør i Danmark, men hvis et medlem, der er fyldt 70, arbejder i Grønland, scorer Grønlands hjemmestyre pensionen. Ikke alene tager de de 10%, som de selv skulle indbetale, men de fradrager også de 5% i lønnen, som medlemmet selv skulle betale. Er det i øvrigt lovmedholdeligt?

Fakta

Fakta

Dette sker efter en aftale med Foreningen af Speciallæger og Yngre Læger. Jeg ved ikke lige, hvordan man som fagforening synes, at man varetager medlemmets interesser. At man – fordi man er 70 – skal have 15% mindre i løn end en 68-årig f.eks.

En 68-årig, der får pensionen udbetalt og samtidig arbejder, har ingen problemer med at få overført sin pension og får den udbetalt måneden efter sammen med den øvrige pension. Hvad er det så, der sker, fordi man fylder 70? I øvrigt i en tid, hvor flere og flere arbejder efter den såkaldte pensionsalder.

Jeg er dybt forarget og ser gerne, at denne regel bliver lavet om.