Skip to main content

Bogen er publiceret af American Academy of Orthopaedic Surgeons i 2007. En række af de amerikanske koryfæer inden for faget har bidraget til flere af kapitlerne.

Bogen er en oversigt over basal ortopædkirurgisk forskning spændende fra basale ortopædkirurgiske forskningsprincipper (molekylærbiologiske metoder, genterapi, biomekanik og biomaterialer) over beskrivelse af basal fysiologi og funktion (vækst og udvikling af skelettet, form og funktion af knogler, brusk, menisk, sener, ligamenter, muskler, perifere nerver og discus vertebrae) til behandlingsprincipper af muskuloskeletale sygdomme. Specielt afsnittene om det basalfysiologiske er rigtig gode.

Det sidste afsnit om behandlingsprincipper binder på udmærket vis den basale forskning sammen med den kliniske anvendelse.

Bogen kunne med fordel udvides med state of the art- analysemetoder inden for de forskellige forskningsområder. Bogen henvender sig primært til ortopædkirurger og andre, der udfører forskningen inden for de ovenfornævnte områder.

Sammenfattende må det siges, at bogen er en glimrende oversigt. Det kan anbefales, at den anskaffes af alle ortopædkirurgiske afdelinger til inspiration for såvel yngre som ældre kollegaer samt for andre afdelinger/forskningsenheder, der beskæftiger sig med forskning inden for den basale bevægeapparatsforskning.

Med bogen følger en cd-rom med kliniske cases.

Der er i øjeblikket tekniske problemer med at vise kommentarer på Ugeskriftets artikler. Vi arbejder på sagen