Content area

|

Sundhed.dk – er der indlejret en gimmick?

Forfatter(e)
Marianne Breds Geoffroy, Speciallæge i psykiatri, PhD E-mail: geoffroy@kognitivterapi.dk Interessekonflikter: ingen
Kære Sundhed.dk – når man som læge logger sig ind på en patientjournal, skal man vinge af, at man er læge for patienten, og at patienten giver én lov til at få adgang til de personlige data.

SVAR:

Sundhed.dk: Alle borgere bliver orienteret

Med Marianne Breds Geoffroy’s indlæg er vi blevet gjort opmærksomme på, at vi på vores portal skriver noget, som rent faktisk ikke sker. Det beklager vi meget. Danske Regioner og MedCom er ansvarlige for at orientere borgere pr. brev, hvis en læge uden behandlerrelation logger ind på deres e-journal. Denne praksis følges dog ikke i øjeblikket, da man er midt i en overgangsfase fra papirudsendelse til digital post. Men medio januar 2015 vil alle de pågældende borgere modtage et brev, hvor de orienteres om, at en læge har læst deres data. Eventuelle opslag, der foretages første kvartal 2015, vil blive inkluderet i den nye elektroniske løsning, der forventes at være klar forår 2015.

Kære Marianne Breds Geoffroy, der er ikke tale om en gimmick, men en alt for langsom orientering til borgerne. Vores kommunikation på portalen skal naturligvis stemme overens med de faktiske handlinger, som de dataansvarlige foretager. Kernen i problemet er dog ikke kommunikationen men de manglende breve, hvilket hverken borgere eller sundhedsfaglige kan være tjent med. Det bliver der rettet op på nu - med tilbagevirkende kraft og med en ny løsning, der sikrer at dette ikke sker igen.

Direktør Morten Elbæk Petersen, Sundhed.dk

Der spørges også, hvorvidt man har behandlerrelation eller ej, og hvis ikke der er behandlerrelation, vil patienten få tilsendt et brev om, at man har været logget ind på vedkommendes journal....
Blad nummer: 
Du skal være logget ind for at læse denne artikel
Log ind

Right side

af Pedram Kazemi-Esfarjani | 18/01
2 kommentarer
af Johan Ludvig Reventlow | 18/01
1 Kommentar
af Claus Manniche | 18/01
1 Kommentar
af Bjarne Skjødt Hjaltalin | 18/01
1 Kommentar
af Yngve Lund | 17/01
13 kommentarer
af Jens Meyer Svendsen | 16/01
1 Kommentar
af Claus Rasmussen | 16/01
3 kommentarer
af Thomas Eric Olesen | 15/01
2 kommentarer