Skip to main content

Teaterstykke: Kvinde kend din krop

Lene Agersnap

2. maj 2016
2 min

Kan man lave en klassiker om en klassiker? Det var ideen, da Mungo Park i 2010 besluttede sig for at omdanne »fagbogen« Kvinde kend din krop til en teaterforestilling.

Mungo Park Teater. 2016
Mungo Park Teater. 2016

Nu er der – atter – sæsonpremiere, og at dømme efter det solide, stående bifald er projektet lykkedes. Salen havde nok relativ overvægt af kvinder, der kunne have læst førsteudgaven af den bog, det hele startede med, men også yngre kvinder og en mindre flok mænd havde fundet til Allerød og så ud til at more sig kongeligt.

For det er et kærligt, i bogstaveligste forstand nøgent og morsomt portræt, der leveres af kvinden. Et kaleidoskopisk vue over kroppens og kønslivets mysterier fra vugge til grav. Ifølge sagens natur foregår det meste under bæltestedet, men balancerer fint mellem det oplysende, det rørende, det overraskende og det småsjofle, og det bliver aldrig lummert.

Små stænk af alvor giver forestillingen yderligere dybde.

Faktaboks

Fakta

Maria Rich var eminent i alle roller fra fnisende pubertetspige til 87-årig kvinde med rystende stemme, der tog imod præstens oblat, samtidigt med at hun fantaserede om, hvad der gemte sig under præstekjolen. I sketchen om duellen mellem over- og underkrop – et klassisk dilemma – udviste hun en helt imponerende kropsbeherskelse og man overgav sig helt, da hun foldede sig ud i nummeret »Min kat den danser tango«.

Hendes mandlige modstykke, Henrik Prip, var bedst, når han som mand leverede boldene eller punkterede klicheer om maskulin styrke, hvorimod scenen, hvor han skulle illudere kvinde i fødsel, var knapt så overbevisende.

Alt i alt utrolig god og kvalificeret underholdning, som varmt kan anbefales, hvis man som lægehus eller afdeling trænger til ægte morskab i fællesskab.

Lene Agersnap

E-mail: drleneagersnap@gmail.com

Interessekonflikter: ingen