Skip to main content
Mindeord

Agnete Sjøholm

Lægerne Lærkevej

14.3.61 – 10.1.24

Onsdag aften den 10. januar 2024 sov Agnete Sjøholm stille ind efter et kort men hårdt sygdomsforløb.

Agnete var læge fra Aarhus Universitet, men flyttede efter endt uddannelse til Odense. Hun var herefter ansat som yngre læge på flere fynske sygehuse.

Agnete var overbevist om, at hun skulle være arbejdsmediciner, men få måneder inden hun blev speciallæge, valgte hun at skifte spor til almen medicin. Det er vi glade for!

Agnete havde et stort netværk i Aarhus, men fandt også sammen med sine doktorinder på Fyn, som hun ofte tog på kursus med, bla i NewYork og Bhutan. Her gik faglighed og socialt samvær hånd i hånd.

Når Agnete mødte på arbejde, var det altid i godt humør. Hun var rolig, empatisk, opmærksom og altid klar med god finurlig humor.

I sin fritid dyrkede hun sine venner, men især hendes børn og børnebørn var det vigtigste for Agnete, og der var lys i hendes øjne, når hun fortalte om endnu en familieforøgelse.

Derudover interesserede hun sig for kunst og design og læste mange bøger.

Agnete havde planlagt at stoppe hos Lægerne Lærkevej den 1. januar 2024, for at tage tilbage til Aarhus, og for at tage på eventyr med sit job. Der var drømme om en ny tur til Grønland, hvor hun tidligere havde arbejdet et halvt år.

Hun havde allerede besluttet sig for at købe sig ind i en vingård i Toscana.

Men i sommeren 2023 fik Agnetes pludselig nedsat kraft i venstre side af kroppen og en scanning viste at hun havde et større glioblastom.

Forløbet blev desværre meget hurtigt og om aftenen den 10. januar sov Agnete stille ind på hospice med sine 4 børn og tidligere ægtefælle omkring sig.

Vi savner allerede Agnetes skønne væsen og sender vores medfølende tanker til Agnetes børn, Signe, Frederik, Christian og Caroline.

Som der blev sunget i kirken: Du var mild, du var lattermild og gavmild.

Kolleganyt