Skip to main content

02.00 Jeg er igen i detentionen ...

Journalist Klaus Larsen, kll@dadl.dk

13. maj 2011
3 min.

07.55 Jeg møder på Sundhedscenteret, hvor vi er 12 læger, som varetager den primære sundhedstjeneste og - rent fysisk - deler adresse med Dronning Ingrids Hospital. Vi tager telefoner - og man kan kun bestille tid hos os, hvis man har talt med en læge i telefonen. Resten af døgnet er der sygeplejevagt ved telefonen.

09.30 Opringningerne tyndede ud tidligt, og jeg har haft tid til at ordne papirer, tjekke blodprøvesvar og røntgensvar og følge op på ting. Slutter med en kop te og lidt brød.

10.00 Alle ansatte mødes til fælleskonference. Herefter er der den daglige konference blandt lægerne, og derpå almindelig konsultation. De næste par timer har jeg seks patienter plus en, som udebliver. Det er mest småting i bevægeapparatet, infektioner og lægeerklæringer.

12.45 Efter frokost igen seks patienter plus - igen - en udeblivelse. Dem har vi en del af. Vi har kun tider to uger frem, så vi bedre kan sikre os, at folk kommer.

15.00 Vi har konference med lægerne fra Medicinsk Afdeling og snakker om diverse indlæggelser i ugens løb og relevante problemer. Alt: psykiatrisk, medicinsk, kirurgisk og Sundhedscenteret ligger samme sted. Jeg må gå et par gange, da jeg allerede har fået overdraget vagttelefonen, selv om skadestuevagten først begynder kl. 16.00 Ser bl.a. en kvinde med abstinenser.

16.05 Politiet ringer. Der har været slagsmål i byen, og jeg skal se på de to slagsbrødre i detentionen og skrive detentionsattest. Jeg tager en taxa derned. Er lige blevet færdig, da der bliver ringet fra skadestuen, om lidt småting, jeg skal se på. Herefter går jeg hjem for at spise - jeg bor 70 meter herfra lige ned til vandet. Vi bor alle tæt på og har døgnvagt hjemmefra.

18.55 Der bliver ringet fra skadestuen om to patienter, jeg skal se på. Først en otte måneder gammel pige med nogle inficerede sår fra skoldkopper. Hun kommer forbi Medicinsk Afdeling til vurdering, inden hun sendes hjem. Derefter får vi en håndboldspiller ind på spineboard - vi har Grønlandsmesterskaber i øjeblikket - han er faldet direkte på ryggen og har svært ondt i højre flanke og hæmaturi. Han bliver indlagt på Kirurgisk Afdeling på mistanke om abdominalt traume og har faktisk brækket tre torntappe.

20.50 Efter nogle småting har vi en 32-årig mand med en skulderluksation, som jeg ikke kan sætte på plads, han sendes til kirurgerne for reponering i anæstesi. Derefter en lidt beruset 60-årig mand med brækket ankel, han får gips på og bliver sendt hjem.

21.50 Politiet bringer en dement, usoigneret ældre herre uden cpr-nr. ind, han er fundet i en opgang. Heldigvis er det et lille sted, og en af personalet ved vist, hvem han er.

23.45 Der kommer stadig en del patienter og nogle fulderikker ind, men dem tager sygeplejerskerne sig af, de er dygtige og klarer det meste selv - så jeg går hjem iseng. Men kl. 01.15 ringer politiet. De henter mig om lidt.

01.30 Jeg er i detentionen og når lige hjem, inden ...

02.00 Jeg er igen i detentionen.

03.05 Jeg er igen i detentionen

03.50 Jeg er igen i detentionen, og en betjent foreslår, at jeg lige så godt kan få min egen seng dernede. Det er en usædvanlig travl fredag hos politiet, og der er mange mennesker på gaden: Der er sportsstævne, og de 14-dages-lønnede har fået penge. Normalt er jeg ikke så mange gange i detentionen på en vagt.

04.30 Endelig hjemme. Pulsen er lidt høj efter al det blod og bræk og råben og skrigen nede på politistationen, så der går en times tid, før jeg kan sove.

08.00 Sover tungt mens vagten slutter. ·