Skip to main content

135 ansøgninger om statsborgerskab skal gå om efter mistanke om snyd

Udlændinge-og integrationsminister Inger Støjberg (V) har besluttet at lade 135 ansøgninger om statsborgerskab gå om på grund at mistanke om snyd med lægeerklæringer.

Anders Heissel, ah@dadl.dk

7. feb. 2017
2 min.

I alt 135 ansøgninger fra udlændinge om dispensation til at få dansk pas uden at leve op til danskkravet og bestå indfødsretsprøven, skal gå om, fordi der er mistanke om fusk med deres lægeerklæringer, skriver BT.

Alle lægeerklæringerne er skrevet af samme psykiater, men i november sidste år besluttede Styrelsen for Patientsikkerhed, at han ikke må udfærdige lægeerklæringer, fordi styrelsen har en begrundet mistanke om, at han ”udgør en patientsikkerhedsmæssig risiko på grund af alvorlig og gentagen kritisabel faglig virksomhed ved udfærdigelse af erklæringer.”

Og derfor har Udlændinge-og integrationsminister Inger Støjberg (V) besluttet, at sagerne skal gå om.

»På baggrund af Styrelsen for Patientsikkerheds afgørelse har jeg indstillet til Folketingets Indfødsretsudvalg, at der bliver indhentet nye lægeerklæringer i de ca. 135 sager, som den pågældende speciallæge har været inde over. Det har jeg gjort, fordi det er afgørende, at Folketinget får korrekte og pålidelige oplysninger, når Indfødsretsudvalget skal tage stilling til, om der kan dispenseres på grund af sygdom og gives indfødsret,« oplyser Inger Støjberg til BT.

Udlændinge kan i særlige tilfælde få dispensation til at få dansk statsborgerskab uden at skulle leve op til kravet om en bestået prøve i statsborgertests med bl.a. en lægeerklæring.

Psykiateren bekræfter over for avisen, at han er frataget retten til at udskrive lægeerklæringer, men han afviser på nogen måde at have fusket med sagerne.