Skip to main content

24 timer med Jens Stenbæk (V)

Journalist Klaus Larsen, kll@dadl.dk

8. okt. 2010
3 min.

###etd%c3%b8gnmed###

Jens Stenbæk, formand for arbejdsgivernes forhandlerteam

6.00 Jeg starter dagen hjemme i Skellingsted, hvor jeg har mit økologiske landbrug (selv om jeg efter 15 år i politik nok nærmest er fritidslandmand). Bad, havregrød og Berlinger.

6.40 Så drager jeg af mod København. Jeg foretrækker toget, men i dag er jeg desværre nødt til at køre selv i morgenmylderet på Holbækmotorvejen - jeg ved jo ikke, hvornår mødet med PLO slutter i aften - om det først bliver efter sidste tog.

8.50 Fremme hos Dansk Sygeplejeråd på Sankt Annæ Plads i København.

9.00 Jeg møder sygeplejerskernes formand, Grethe Christensen. Vi skal til at orientere hinanden om bl.a. forberedelserne til overenskomstforhandlingerne næste forår.

11.00 Der er formøde med sekretariaterne fra Danske Regioner og Kommunernes Landsforening, før vi sidst på eftermiddagen skal i gang med de overenskomstforhandlinger med PLO, der blev afbrudt sidste år.

12.20 Lidt frokost i medarbejderkantinen.

12.40 Vi stiger ind i en taxa. Turen går til Socialministeriet sammen med en medarbejder fra Danske Regioner. Jeg skal være med til at nominere virksomheder og institutioner til Socialministeriets »Balancepris«, og på taxaens bagsæde laver vi den sidste finpudsning i vores prioriteringer. Mødet starter kl. 13 med socialministeren for bordenden. Jeg bemærker, at finansministeren er blevet væk og har sendt en substitut. Ellers har vi et rigtig godt møde med deltagelse af bl.a. formændene fra de store faglige organisationer. God dialog om, hvem der har fortjent prisen, og hvem der har gjort mest ud af at prøve at skabe balance mellem arbejdsliv og familieliv.

15.30 Mødet sluttede tidligt. Det giver mulighed for at trække lidt frisk luft inden mødet med PLO, og jeg går en tur langs Frihavnen sammen med min næstformand i Regionernes Lønnings- og Takstnævn, RLTN, Anders Kühnau (S). Vi drøfter stort og småt, både privat og som forberedelse til forhandlingerne.

16.30 Forhandlingerne starter. Som vært byder jeg velkommen og åbner forhandlingerne. De foregår i omkring tre timer i en meget fin tone. Mødet er præget af vigtigheden og alvoren i den opgave, vi sammen skal løse - men på en meget ordentlig måde. Vi sluttede af med at enes om ikke at melde noget ud til pressen endnu om indholdet i forhandlingerne. Kun at »forhandlingerne er svære, og de er stadigvæk i gang«, og at der er tilrettelagt en mødeproces, hvor næste møde er den 2. november.

Ca. 19.40 Mødet er slut, og jeg spiser aftensmad sammen med forhandlingsdelegationen fra Danske Regioner. Vi evaluerer forløbet. Mødet gik, som jeg havde forventet, og der er tilfredshed i delegationen med håndteringen undervejs. Så drager jeg hjemad.

21.15 Jeg er hjemme, hvor jeg lige skal forberede mig til næste dags møder i pensionskassen PKA og i Sygehusudvalget i Region Sjælland.

23.00 Sengetid