Skip to main content

Bedre svartider men stadig langt fra mål for 1813

I sidste uge formåede Region Hovedstadens kritiserede akuttelefon 1813 at besvare over halvdelen af opkaldene inden for det fastsatte mål. Tilpasset bemanding og øget rutine er forklaringen, lyder det fra regionen.

Grafik: Region Hovedstaden. Klik på illustrationen for en større version.
Grafik: Region Hovedstaden. Klik på illustrationen for en større version.

Marie Rathcke Lillemark, mrl@dadl.dk

26. feb. 2014
2 min.

For første gang siden oprettelsen lykkedes det i sidste uge akuttelfonen 1813 at besvare over halvdelen af de indkomne opkald indenfor 3 minutter.

Samtidig oplevede de, der ringer ind, en maksimal ventetid på 21 minutter, hvilket er den hidtil korteste.

Grafik: Region Hovedstaden. Klik på illustrationen for en større version.

Tallene er fra sidste uge, hvor knap 20.000 brugte nummeret og fremgår af et notat fra Center for Sundhed i Region Hovedstaden.

Regionsrådets servicemål lover, at 90 % af opkaldene skal være besvaret indenfor 3 minutter og er altså fortsat langt fra opfyldt.

Til gengæld går det bedre med et andet servicemål – nemlig det om, at alle opkald skal være besvaret inden for ti minutter. Det opnåede 1813-telefonen i sidste uge for 93. pct. af opkaldene.

Den forbedrede service skyldes dels ansættelser af flere læger samt øvrigt personale til Akuttelefonen - bl.a. er der ansat seks nye sundhedsfaglige visitatorer – dels større fokus på IT og logistik.

Faktaboks

Fakta

”Vi har på baggrund af de hidtidige mere end 100.000 opkald siden 1. januar gennemgået opkaldsmønstrene time for time og dag for dag og identificeret spidsbelastningstidspunkter og tilpasset fremmødet af læger og sygeplejersker til dette mønster,” siger Freddy Lippert, direktør for Region Hovedstadens præhospitale virksomhed.

”Hertil kommer en øget rutine hos personalet i at håndtere en kompleks opgave med både at varetage de tidligere lægevagtsopkald og visiteret adgang til akutmodtagelser med booking af tider og indlæggelser”.

Der er nu i alt ansat 120 læger ved 1813-akuttelefonen, og der bliver løbende ansat flere.

”Hvad med fremtiden?”

”Vi arbejder med en callcenterfunktion inden for de kommende uger og en tilbagekaldsfunktion – dvs. opringning - som skal hjælpe med at sortere opkald afhængig af behov og dermed udjævne spidsbelastningsperioderne og mindske ventetiderne for borgerne”.