De muligheder, der byder sig i Esbjerg, kan man bare ikke sige nej til
Et unikt uddannelses- og forskningsmiljø gør Sydvestjysk Sygehus til et godt sted at arbejde, mener Ramshanker Ramanathan.
Et unikt uddannelses- og forskningsmiljø gør Sydvestjysk Sygehus til et godt sted at arbejde, mener Ramshanker Ramanathan.
Det startede som en slags frivillig tvang, men er endt som en god historie om, at mulighederne indimellem ligger gemt der, hvor man mindst af alt venter det.
Da læge Ramshanker Ramanathan og hans kone, der ligeledes er læge, i 2011 skulle starte på deres kliniske basisuddannelse (KBU) og fik tildelt Sydvestjysk Sygehus som uddannelsessted, var det så langtfra noget drømmescenario.
»Vi havde lige været et halvt år i London, og da vi trak Esbjerg, var det ikke lige, hvad vi havde håbet. Det blev sådan lidt: ,Okay det må så være det år i eksil, som vi er nødt til at holde ud, inden vi igen kan vende tilbage til Aarhus, hvor vi begge har læst’«, fortæller Ramshanker Ramanathan.
Men meget er sket siden dengang, og i dag befinder den 32-årige læge sig stik mod de daværende intentioner stadig på Sydvestjysk Sygehus, hvorfra han skriver ph.d.-afhandling. Og når han i 2018 er færdig med den og atter skal tilbage til sin speciallægeuddannelse som kardiolog, som han har fået orlov fra, hedder arbejdsstedet også Sydvestjysk Sygehus. Først senere skal han tage sit specialiseringsforløb på Odense Universitetshospital (OUH).
Fakta
At Ramshanker Ramanathan endte med at søge sin speciallægeuddannelse i den vestligste del af Danmark skyldes, at han i sit KBU-forløb fandt ud af, at stedet havde noget ganske særligt at tilbyde. »Der er et virkelig godt uddannelsesmiljø på Sydvestjysk Sygehus. Der er blandt andet en meget dygtig uddannelsesansvarlig overlæge, som sørger for nogle rigtig gode uddannelsesprogrammer- og forløb, ligesom der er mange fine tiltag såsom ,refleksionstimer’, ,tal med en speciallæge’ og et fast forum for de yngre læger, hvor man diskuterer arbejdsmiljø«, siger han.
Derudover er der faglige årsager til, at Sydvestjysk Sygehus er et oplagt uddannelsessted for Ramshanker Ramanathan. Inden for hans speciale, kardiologien samt blodpropsforskningen, har sygehuset nemlig en lang historie som førende på området. I dag er der særligt inden for forskning i hjerte-kar-sygdom og blodpropper en solid faglig ekspertise at trække på. Der er også stor velvillighed fra sygehusets side til at fremme forskningen, fortæller han.
Ramshanker Ramanathan har oplevet, at han trods sin status som ung læge under uddannelse får tildelt et stort ansvar i sit daglige arbejde:
»I Esbjerg får du lov at stå i forreste række. Her er ingen spidse albuer og heller ingen konkurrence, som betyder, at man som yngre læge ikke får lov til så meget. Jeg fik for eksempel som ung læge meget hurtigt under supervision lov til at tappe væske fra lungerne, noget som enhver kardiolog skal kunne. Det kan jeg høre på mine kollegaer i Odense, at de måtte vente lidt længere med. De muligheder, der byder sig i Esbjerg, kan man bare ikke sige nej til«, siger han.
Som det er nu, kan Ramshanker Ramanathan sagtens forestille sig at skulle arbejde på et regionssygehus efter endt speciallægeuddannelse. Men han har endnu til gode at prøve arbejdslivet på et universitetshospital og vil derfor ikke afvise, at det også kunne blive der, hans fremtidige karriere kunne ligge.
»Jeg glæder mig til at prøve at stå med endnu mere komplicerede patientforløb på et sted, hvor man har en bredere vifte af eksperter og kompetencer at trække på. Men jeg har ingen prædefineret drøm om at blive læge på OUH. Havde jeg det, havde jeg ikke været i Esbjerg siden 2011«, siger Ramshanker Ramanathan.
Ramshanker Ramanathan
32 år, uddannet fra Aarhus Universitet i 2010, p.t. orlov fra speciallægeuddannelsen til kardiolog for at skrive en ph.d.-afhandling, hvori han med billeddiagnostiske og biokemiske metoder undersøger tidlige forandringer i hjertets kranspulsårer hos raske, midaldrende personer.