Skip to main content

Drømmejunglen

Hvem kender ikke situationen med et barn, der er dødtræt, men af forskellige årsager ikke vil give slip på dagen og overgive sig til søvnen? Det er muligvis en løsning på det problem, hvis man investerer i læge Anna Knakkergaards glimrende godnatlæsningsbog, skriver anmelder Lene Agersnap.
Cover: Drømmejunglen.dk
Cover: Drømmejunglen.dk

Lene Agersnap, speciallæge i almen medicin og redaktør for Ugeskrift for Læger. Interessekonflikter: ingen

3. nov. 2021
2 min.

Investerer man i læge Anna Knakkergaards nye bog får man en glimrende godnatlæsningsbog, der bygger på meditationsøvelser og erfaringer med klinisk hypnose, som forfatteren har anvendt på børn og unge siden 2014. Man kan også få historierne læst op af forfatteren selv via en app med beroligende junglemusik i baggrunden.

Der er seks forskellige historier med samme indledende tekst, der fungerer som indflyvning til drømmejunglens magiske univers. Vi møder dovendyret Doris, papegøjen Petra, tapiren Torben, brøleaben Bjarne, bladskærermyren Bolette og jaguaren Jonas, der hver især har deres individuelle tema at slås med. For eksempel har Torben ondt i maven, Bolette er mørkeræd og Petra har svært ved at slappe så meget af, at hun kan finde hvile. Afhængig af dagsformen hos barnet kan en eller flere af historierne ramme plet i den enkelte aftens putteseance.

Bogen har fine illustrationer af grafiker Julie Dam og rummer – foruden tegningerne af det magiske jungleunivers – instruktioner i, hvorledes teksten skal læses op, for at det fulde udbytte kan opnås.

Denne anmelder har prøvekørt bogen med stor succes på en seksårig dreng, som tre ud af tre gange sov, inden der var gået ti sider, mens den noget mere genstridige treårige lillesøster holdt mindst 20 sider længere. Men det skyldes muligvis, at bogen nok er bedst egnet til børn fra fire år og opefter.

Advarsel: Faktisk er det også muligt selv at falde i søvn under højtlæsningen, hvis man ikke umiddelbart inden har indtaget en stærk kop kaffe.

Faktaboks

Fakta