Skip to main content

Falck Lægehuse skal drive fem klinikker i Region Nord

Region Nordjyllands udbud af driften af regionsklinkker i almen praksis er nu afgjort. Falck Lægehuse skal drive fem klinikker, Nordic Medicare en enkelt, og tre steder faldt udbudet væk, fordi praktiserende læger overtager på almindelige vilkår.

Regionsklinikken i Hurup, som fortsat skal drives af Falck. Foto: Region Nordjylland.
Regionsklinikken i Hurup, som fortsat skal drives af Falck. Foto: Region Nordjylland.
24. jun. 2015
3 min.

Fakta

Fakta

Regionsrådet i Region Nordjylland har netop valgt leverandører, efter at regionen i januar sendte sine regionsklinikker i et udbud, som også omfattede ledige ydernumre, der var vanskelige at besætte.

Det endte med i alt ni lokaliteter. Men for tre steders vedkommende er der fundet en løsning med praktiserende læger, som overtager på almindelige, overenskomstmæssige vilkår, skriver regionen i en pressemeddelelse.

Hvad angår de seks øvrige bliver det Falck Lægehuse, der skal drive de fem og vikarbureauet Nordic Medicare det sidste. Begge firmaer har også vundet udbud i Region Midtjyllands primærsektor.

Kontrakterne er uopsigelige i fire år for både regionen og leverandørerne, hvorefter de kan opsiges af begge parter med seks måneders varsel.

"Det giver en kontinuitet for borgeren, at tilbuddet strækker sig over en længere periode, og samtidig skal tilbudsgiverne sikre, at borgeren i størst muligt omfang har adgang til samme læge. Naturligvis havde vi hellere set, at det havde været muligt at tiltrække praktiserende læger på overenskomstmæssige vilkår, men da det ikke har været muligt, har vi nu fundet frem til en god løsning for borgerne", siger Ulla Astman (S), regionsrådsformand i Region Nordjylland, i pressemeddelelsen.

De nye driftsherrer overtager pr. 1. oktober i år.

Læs også: Region Nordjylland sender sine regionsklinikker på markedet