Skip to main content

Fødselslægen fik nok

PODCAST: Morten Hedegaard forlod jobbet som klinikchef på Rigshospitalet i protest mod besparelser. Han håber, at han kan være med til at afskaffe de årlige toprocentsbesparelser, siger han i Ugeskriftets Podcast.

Anders Heissel, ah@dadl.dk
2. jan. 2017
02 min

I 14 år nåede han at være klinikchef på Rigshospitalets fødeafdeling, inden han i slutningen af november sagde op i protest og kickstartede en debat om pressede fødeafdelinger over hele landet og et generelt presset sundhedsvæsen.

Faktaboks

Fakta

Årlige besparelser blev for meget for den respekterede klinikchef, der selv mener, at han i årevis har gjort sin ledelse opmærksom på de alt for stramme rammer på afdelingen.

“Jeg har utallige gange gjort ledelsen opmærksom på min bekymring, men jeg har sagt det så mange gange, at det har fået en komisk karakter. Det er nærmest blevet et humoristisk indslag på økonomimøderne, når jeg har givet udtryk for mine bekymringer. Det har været som at slå i en dyne”, siger Morten Hedegaard i Ugeskriftets podcast, hvor han også fortæller, at han i de seneste år er taget til Folkemødet på Bornholm udelukkende for at komme i uformel kontakt med sundhedspolitikerne – uden at det dog har givet resultat.

Mange er dybt frustrerede

Han understreger, at han ikke havde planlagt at være midtpunkt i debatten, men han er glad og taknemmelig over de mange hundrede mails og beskeder fra læger og andre hospitalsansatte i Danmark.

“Min opsigelse har ramt et tidspunkt, hvor mange mennesker i sundhedsvæsenet er dybt frustrerede over tingenes tilstand. Det var som en gnist, der sprang, hvor græsset var knastørt. Min frustration har handlet om min egen afdeling, men jeg er helt på det rene med, at de problemstillinger, jeg har haft, er generelle. Det er ikke bare fødsler, der er et problemområde, men helt generelt i sundhedsvæsenet. Hvis det skal have et momentum, skal det generaliseres mere, og det virker som om, politikerne er begyndt at forstå, at det er generelt problem. Og hvis man valgte at tage diskussionen om toprocentsbesparelsen seriøst, og den bliver afskaffet, vil det være stort”, siger Morten Hedegaard i Ugeskriftets podcast.

Her fortæller han også, hvad han skal lave fra den 1. februar.

Der er i øjeblikket tekniske problemer med at vise kommentarer på Ugeskriftets artikler. Vi arbejder på sagen