Han forklarer:
”Efter en ottetimers nattevagt, hvor man sidder med en patient, som måske råber og skriger og truer ad en, så tænker man, jeg skal aldrig have sådan en vagt igen, jeg skal aldrig være ved psykiatrien”.
Aleksander Lind Koch-Pedersen har netop været på Psykiatrisk Efterårsskole, som Region Syddanmark holdt på det noble Hindsgavl Slot på Vestfyn. Kursets formål var at rekruttere til de to psykiatriske specialer. Målgrupperne var medicinstuderende og unge læger. Der var 24, der deltog, og erfarne læger underviste. Patienter deltog også, og de havde indvilliget i blandt andet at lade sig vurdere af lægerne.
Regionens rekrutteringsstrategi er at skabe mere viden om specialet, og efterårsskolens formål er at give et nuanceret billede af specialets virkelighed, forklarer Iben Gammelgaard-Nielsen, der underviser på kurset:
"Vi prøver ikke at forføre nogen, men at vise specialet frem ved at fortælle og demonstrere, hvad det er, vi gør. For det er faktisk rigtigt interessant. Vi vil have fat i dem, hvis øjne er åbne for det og synes, at det er fedt. De bliver gode psykiatere”, siger hun, som selv er i h-uddannelse i psykiatri og for tiden ph.d.-studerende ved den psykiatriske forskningsenhed på OUH.
Aleksander Lind Koch-Pedersen, der er på første år af kandidaten på medicinstudiet på SDU, siger efter kurset:
”Det er tydeligt, at det er et dårligt og forkert billede, man som medicinstuderende får på sygeplejevagterne. Psykiatrien er meget mere end det.”
Psykiatri er fortsat en af topkandidaterne til at blive hans speciale, konkluderer han efter kurset.
Hør podcast: Fordomme er psykiatriens fjende
- med Aleksander Lind Koch-Pedersen og Iben Gammelgaard-Nielsen i samtale om at vælge psykaitri som speciale.