Skip to main content

Forskerliv med Amani Meaidi

Amani Meaidi er læge og postdoc i Safe Choice, hvor hun forsker i bivirkninger ved hormonel prævention. Hun har gjort sikkerhed i behandling til sin niche i forskningen.

Foto: Claus Boesen
Læge pg forsker Amani Meaidi. Foto: Claus Boesen

Laura de Vos og redaktionen, lth@dadl.dk

14. apr. 2023
1 min.

Amani Meaidi har generelt en forskningsinteresse i sikkerhed og kvalitetssikring af lægebehandlinger inden for gynækologien. I Safe Choice, der er et forskningssamarbejde mellem Kræftens Bekæmpelse, Nordsjællands Hospital og Københavns Universitet, har hun fokus på bivirkninger i underlivet ved hormonel prævention, og hun har netop publiceret sin forskning i sikkerhed ved hormonspiraler.

»Jeg finder i min forskning, at hvis man tager 10.000 kvinder, der skal bruge hormonspiral i et år, og giver dem hormonspiralen med næstmindst hormon i frem for den med mindst hormon i, så kan vi undgå omkring ni graviditeter uden for livmoderen. Og det er et interessant fund, for forskningen viser, at der ikke er nogen fordel ved den spiral med mindst hormon i. Men nu finder jeg altså så en ulempe. Så der kan altså også være for lidt hormon i hormonel prævention«.

Hør Amani Meaidi fortælle om hendes forskning: