Skip to main content

Global sundhed

Journalist Anne Absalonsen, anne@uncial.dk

23. mar. 2007
1 min.

Københavns Universitet styrker sundhed i udviklingslande

Ved at lægge DBL - Institute for Health Research and Development ind i Det Biovidenskabelige Fakultet, vil Københavns Universitet styrke forskning og viden om sygdomme, der særligt rammer udviklingslandene. Danmark har gennem mange år haft særlig ekspertise i forebyggelse og kontrol af disse sygdomme.

www.life.ku.dk/Nyheder/2007/986_KU_fusion_DBL.aspx

Bill Clinton samarbejder med Novo Nordisk

Den amerikanske, tidligere præsident Bill Clinton vil se på mulighederne for et samarbejde mellem sin egen velgørende fond og Verdensdiabetesfonden, der bekæmper diabetes i verdens fattigste lande. Hidtil har Clinton primært fokuseret på kampen mod aids, tuberkulose og malaria.

www.business.dk/brancher/laegemidler_biotek/artikel:aid=2031968

Risiko for vaccinemangel

Læger uden Grænser (MSF) advarer mod, at den vaccine, der bruges mod meningitis, er ved at slippe op. MSF har vaccineret hundredtusinder i forbindelse med den forestående meningitissæson, men hvis epidemien griber yderligere om sig, er der risiko for, at verden løber tør for vaccine.

www.msf.dk/view.asp?NewsID=1181

Task force for sundhedspersonale

Ifølge WHO mangler der verden over 4,3 millioner sundhedsmedarbejdere, deraf alene en million i Afrika. Det skal en ny task force forsøge at rette op på.

www.who.int/mediacentre/news/releases/2007/pr05/en/index.html