Skip to main content

Herlev hyldes for uddannelsen af læger

Både Nefrologisk afdeling på Herlev Hospital og Lungemedicinsk afdeling på Gentofte Hospital bliver præmieret for deres kvalitet i uddannelsen af yngre læger.

Overlæge Jon Waarst Gregersen hjælper introlæge Mie Klessen Eickhoff og medicinstuderende Emma Ramstad på Nefrologisk Afdeling på Herlev Hospital Fotograf: Jens-Peter Wehlitz
Overlæge Jon Waarst Gregersen hjælper introlæge Mie Klessen Eickhoff og medicinstuderende Emma Ramstad på Nefrologisk Afdeling på Herlev Hospital Fotograf: Jens-Peter Wehlitz

Anders Heissel, ah@dadl.dk

13. maj 2014
2 min.

Med en helt usædvanlig fremgang i kvaliteten af uddannelsen af yngre læger bliver Nefrologisk afdeling på Herlev Hospital i dag kåret til en af landets bedste uddannelsessteder.

Afdelingen får Sundhedsstyrelsens såkaldte højdespringerpris, fordi afdelingen på en skala fra 1 til 4 har flyttet sig fra en gennemsnitsscore i 2010 på 1,9 til et gennemsnit på 3,4 i 2013.

Det er Sundhedsstyrelsens inspektorer, der er et korps af læger, som er udpeget af de videnskabelige selskaber, der tager rundt og vurderer landets uddannelsesafdelinger for at kvalitetssikre og udvikle uddannelsen af yngre læger.

Og inspektorerne konkluderer, at Nefrologisk afdeling på Herlev Hospital har gode supervisionsmuligheder samt giver en god introduktion til afdelingen, så de yngre læger føler sig godt rustet til opgaverne. Derudover har afdelingen sørget for væsentlige forbedringer af den systematiske undervisning, samt en arbejdstilrettelæggelse, som i vid udstrækning tager hensyn til lægernes videreuddannelse.

”Formålet med Sundhedsstyrelsens uddannelsespriser er blandt andet at fastholde fokus på lægernes videreuddannelse i den kliniske hverdag. Det kan være en udfordring i en tid præget af forandring og omstrukturering af sundhedsvæsenet med nye supersygehuse og sammenlægning af afdelinger” siger Birte Obel, der er chef for Styrelsens Enhed for Uddannelse og Autorisation.

Formålet med Sundhedsstyrelsens uddannelsespriser er blandt andet at fastholde fokus på lægernes videreuddannelse i den kliniske hverdag. Birte Obel, chef for Sundhedsstyrelsens Enhed for Uddannelse og Autorisation.

Lungemedicinsk afdeling på Gentofte Hospital løber med årets anden pris – hovedprisen – fordi afdelingen formået at få scoringen helt i top med et gennemsnit på 3,9. Inspektorerne har fundet det meget positivt, at alle afdelingens vejledere har været på vejlederkursus, og at afdelingen sikrer et godt match mellem den enkelte hovedvejleder og den uddannelsessøgende læge. Afdelingen har desuden høj forskningsaktivitet, og der arbejdes aktivt med individuelle uddannelsesplaner. Og det glæder Torgny Wilcke, afdelingens uddannelsesansvarlige overlæge.

”Prisen er en anerkendelse af vores tilgang til at skabe en afdeling præget af åbenhed, idéer og muligheder. Alle i afdelingen, både fastansatte såvel som studerende og folk i uddannelsesstillinger, skal have mulighed for at udvikle sig. Samtidig gør vi det også klart, at man forventes at give noget tilbage til afdelingen, og vi er ikke bange for at prøve nye idéer af i dagligdagen,” siger Torgny Wilcke.

Netop nu er Sundhedsstyrelsen ved at foretage en gennemgang af Inspektorordningen og vil i slutningen af 2014 have udarbejdet en statusrapport, som skal danne baggrund for en justering af ordningen.