Skip to main content

Hospitalerne har brug for flere FADL-vagter

På grund af corona-situationen har hospitalerne brug for flere medicinstuderende end sædvanligt, og FADL opfordrer derfor kraftigt flere medicinstuderende til at melde sig til vagtberedskabet. Heldigvis er interessen stor.

Bodil Jessen boj@dadl.dk

11. mar. 2020
02 min

Medicinstuderende er i høj kurs som ekstra hænder på hospitalerne i øjeblikket, og FADL opfordrer derfor studerende til at melde sig til at tage ledige vagter.

”Jeg ved fra vores vikarformidlere, at der er problemer med at få dækket nogle af vagterne på hospitalerne. Normalt har vi ikke så store problemer med at få dækket de ledige vagter, men på grund af corona-situationen er behovet blevet større. Mange ansatte er blevet hjemsendt eller er i karantæne, fordi de har været udsat for smitterisiko”, fortæller Lotte Lindgreen Eriksen, der er næstformand i FADL.

På grund af den store efterspørgsel er FADL gået ud med opfordringer til de medicinstuderende om at byde ind med at tage flere vagter. Og interessen er stor.

”Vi gør alt, hvad vi kan for at opfordre medicinstuderende til at melde sig til vagtberedskabet. Heldigvis er der også rigtig mange, der henvender sig til os og spørger, hvad de kan gøre for at hjælpe. Det er rigtig dejligt. Mange af dem har fået aflyst deres undervisning, fordi lægerne på grund af corona-beredskabet ikke har kapacitet til også at undervise”, forklarer Lotte Lindgreen Eriksen.

 

Smittet deltager til fredagsbar på Panum

I går kom det frem, at en medicinstuderende, som efterfølgende viste sig smittet med COVID-19, havde deltaget i fredagsbaren 6. marts på Panum Instituttet i København. Styrelsen for Patientsikkerhed har meldt ud, at alle, der har været til stede i tidsrummet 11-21 bør blive hjemme i 14 dage.

”Der er mange medicinstuderende, der er blevet sendt hjem, og det kan selvfølgelig få betydning for vores vagtberedskab”, siger Lotte Lindgreen Eriksen.

På regeringens pressemøde 10. marts om corona-epidemien kom det frem, at medicinstuderende, sygeplejerskestuderende og pensionerede læger skal indgå som ekstra arbejdskraft på hospitalerne.

De medicinstuderende er blandt andet begyndt at fungere som medicinskkyndige bagstoppere for de politi- og hjemmeværnsfolk, der sidder i Jonstruplejren ved Ballerup og tager imod henvendelser fra danskerne om COVID-19. Det sker under supervision af en erfaren læge fra Sundhedsstyrelsen.

Det er også medicinstuderende, der varetager podningsopgaver på Drive-in-podningsstationen på Skejby Sygehus.

Ud over det særlige corona-beredskab bidrager de studerende også til at dække ind for sygeplejersker og læger, der måtte være fraværende på hospitalerne. Her varetager de plejeopgaver, modtager patienter og aflaster på anden vis personalet for at holde det øvrige sundhedsvæsen i gang.

Læs også: Corona-smittet var til fredagsbar på Panum

Referencer

 

  1.  

Der er i øjeblikket tekniske problemer med at vise kommentarer på Ugeskriftets artikler. Vi arbejder på sagen