Skip to main content

»...ingen mærkbar opblødning...«

Klaus Larsen, kll@dadl.dk

28. sep. 2012
3 min.4.30 Op, da vækkeuret ringer til sædvanlig tid. Morgentur med hunden ad landevejen ved Jerslev - dvs. hun havde ikke lyst til at stå op i dag. Men jeg nyder den daglige tur, mens jeg lytter til Go'morgen Danmark. Efter de ca. 5 km er der stadig god tid til bad og morgenmad, mens jeg læser Nordjyske på min iPad.

6.30 Jeg kører hjemmefra med min kone, som er sygeplejerske i min solopraksis. Kører vi blot tyve minutter senere, er trafikken meget tættere - Aalborg er jo næsten en slags storby. Nu kan vi være fremme kl. syv og kan begynde dagen med at gennemgå modtagne epikriser, laboratoriesvar osv. og svare på de ti e-mail-konsultationer, som ligger i indbakken til morgen.

7.30 På grund af møder er jeg en del væk fra klinikken, så det kan sommetider knibe med at finde tider. Derfor er der ofte sat patienter til kl. 7.30. Mange er glade for at kunne komme tidligt, og når vi alligevel er her kl. 7, betyder det ikke noget for mig.

8.30 Siden i går forsøger vi med "konsultation uden tidsbestilling". Her på andendagen er fire mødt frem. Jeg ved endnu ikke, hvordan det vil gå, men det er blevet godt modtaget - mandag var her 11 patienter, efter at det har været annonceret på hjemmesiden og telefonsvareren. Man slipper for mange opringninger - og mange af dem, der ringer, skal alligevel have en akut tid i løbet af dagen.

9.30 Der kommer fire patienter efter tidsbestilling. Intet ud over det banale. Kaffepause og derefter yderligere konsultationer, et par telefonsamtaler og nogle recepter, som jeg godkender. Derefter endnu fire e-mail-konsultationer, en henvisning til røntgen. Og så en hurtig bid frokost, inden jeg kører til Aalborg Lufthavn.

13.00 Boarder SAS-afgangen til København og hilser på et par kendte ansigter. Man møder ofte de samme, når man tager turen så tit. Ingen regionspolitikere eller folketingsmedlemmer i dag, men jeg hilser på chefen for akutmodtagelsen på Aalborg Sygehus, og vi får en kort snak. Så kommer vi på plads - jeg gør klar til at tage en lur. Jeg sover altid fint, når jeg flyver, og vågner først, da flyet får kontakt med landingsbanen i Kastrup.

14.15 Fra indenrigsgården går jeg til SAS-loungen i udenrigshallen, hvor jeg over en kop kaffe kan logge på til klinikken og kontrollere, om der er indløbet recepter, som jeg skal godkende. Og så er der lige en halv time til mødeforberedelse.

15.00 Med metro til Nørreport, omstigning til S-tog og til Østerport Station 100 m fra Domus Medica.

16.00 Jeg mødes med resten af PLO's forhandlingsudvalg. Vi står over for nogle skrappe krav, som vi er enige om, at vi ikke kan imødekomme. Vi aftaler over en sandwich, at vi vil fastholde pariteten - at vi styrer almen praksis i et ligeværdigt samarbejde. Det ønsker regionerne ophævet på mange områder, så de kan bestemme, hvor lægehusene skal ligge, selv udføre kontrolfunktioner, idømme sanktioner osv. Der vil vi ikke give køb.

18.00 Hos Danske Regioner på Dampfærgevej møder vi modpartens hovedforhandler, Jens Stenbæk, hans embedsmænd og et par repræsentanter fra Kommunernes Landsforening (KL). Parterne præsenterer og uddyber deres krav. Efter halvanden time har vi summepause og mødes så igen. Der er ingen mærkbar opblødning på nogen af siderne. Vores respektive sekretariater skal sammen forberede næste møde den 25. oktober.

21.30 Efter en kort evaluering i gruppen kører PLO's direktør Peter Orebo mig til metroen på Kgs. Nytorv i silende regn. Kl. 22 tjekker jeg ind i Kastrup. Alt er ved at lukke ned, men jeg kan da få noget brød med ost og skinke og lidt salat.

22.40 Boarding til Aalborg. Jeg sætter mig straks til at sove. En time senere er vi landet. Det er tørvejr. Jeg går til parkeringspladsen og kører hjem.

0.20 Hjemme. Huset sover, og jeg lister stille og roligt i seng og falder i søvn.