Skip to main content

Videnskabelige tidsskrifter giver gratis adgang til corona-artikler

Verden over forskes der på højtryk i COVID-19/SARS-CoV-2 og de videnskabelige artikler “fast-trackes” i en lind strøm. Mange videnskabelige tidsskrifter har åbnet for tilgang til ressourcer om corona.

Redaktionen

24. mar. 2020
01 min

Ugeskriftet for Lægers videnskabelige redaktion har et formelt samarbejde med mange internationale lægevidenskabelige tidsskrifter. Ligesom Ugeskrift for Læger har flere af disse tidsskrifter gjort deres videnskabelige artikler om COVID-19 frit tilgængelige.

 

British Medical Journal

Journal of American Medical Association

New England Journal of Medicine

 

Wiley-gruppen stiller alle nye artikler om COVID-19 og SARS-CoV-2 gratis til rådighed, og man lægger løbende ældre artikler med relevans for coronaepidemien ud til fri afbenyttelse.

Wiley Online Library

 

Elsevier stiller alle nye artikler om corona gratis til rådighed og har oprettet en samleside med ressourcer fra alle gruppens tidsskrifter, herunder The Lancet.

Elsevier Connect

The Lancet COVID-19 ressource center

 

Oxford University Press har oprettet en samleside med ressourcer om corona, både fra onlineudgivelser og fra tidsskrifter. Listen opdateres dagligt med nye artikler:

Oxford Academic Journals

 

Springer-gruppen lægger alle nye artikler om corona ud til fri afbenyttelse og opfordrer desuden til, at medlemmer af det internationale videnskabelige samfund henvender sig og anmoder om at få åbnet corona-relevante artikler, som man ikke har adgang til.

Springer-Nature

 

OVERBLIK: Læs alle artikler om coronavirus på Ugeskriftet.dk

Der er i øjeblikket tekniske problemer med at vise kommentarer på Ugeskriftets artikler. Vi arbejder på sagen