Skip to main content

”Jeg vil gerne være en person, som folk forholder sig til”

PROFIL - Psykiater Henrik Day Poulsen har længe været brugt i medierne som ekspert inden for sit fagområde. Men nu er han blevet fast blogger på Berlingske og skal nu også til at mene noget om realitystjernen Gustav og Se og Hør-skandalen. Pas på, siger kollega.

Anders Heissel, ah@dadl.dk

8. maj 2014
4 min.

Når psykiater Henrik Day Poulsen træder ind i et rum, skanner han alle detaljer. Alt bliver iagttaget og analyseret. På samme måde kan han selv godt lide at blive målt og vejet. For det modsatte er det værste.

“Jeg vil gerne være en person, som folk forholder sig til. Hvis folk synes jeg er ligegyldig, har jeg ikke gjort det godt nok. Men jeg vil selvfølgelig også være anerkendt for min faglighed”, siger Henrik Day Poulsen.

Med sine skarpe holdninger og retoriske præcision har han længe været brugt i medierne som ekspert inden for psykiatrien. Men for nylig kunne han lægge endnu en platform til sine ytringer, da han blev præsenteret som fast blogger på Berlingskes netavis, b.dk. Sammen med bl.a. den kontroversielle forsker Bjørn Lomborg og sognepræst og forfatter Sørine Gotfredsen er han hyret til at blogge om værdipolitik og “udfordre en række tabuer og dansk middelmådighed”, som hans blog “Days Univers” bliver præsenteret. Jesper Beinov, debatredaktør på Berlingske, kalder ham “den mest synlige debattør i Danmark med en lægebaggrund”.

Henrik Day Poulsen voksede op i et parcelhuskvarter i Aalborg og gjorde sig bl.a. bemærket i gymnasiet med de moderigtige Lacoste-trøjer og ved at spise sin madpakke med kniv og gaffel. Lige siden og gennem medicinstudiet på Aarhus Universitet var han ikke bleg for at blande sig og gerne være i opposition til de venstreorienterede kollegaer.

“Jeg stikker hovedet frem, fordi jeg godt kan lide at debattere. Jeg synes, det er sjovt at få folk i tale, og min verden er andet end det lægevidenskabelige. Jeg tror, at mange læger er bange for at stikke næsen frem uden at have videnskabelige referencer til alle argumenter. Men når jeg skriver en klumme om Gustav eller Se og Hør, er det mine holdninger, der tæller, og så behøver jeg ikke skrive referencer. Det er befriende”, siger Henrik Day Poulsen.

Når jeg skriver en klumme om Gustav eller Se og Hør, er det mine holdninger, der tæller, og så behøver jeg ikke skrive referencer. Det er befriende. Henrik Day Poulsen, psykiater og fast blogger på Berlingske

Både blandt tidligere og nuværende kollegaer bliver han betegnet som en velbegavet psykiater, der ikke er bange for at sige sin mening om hvad som helst og når som helst.

Faktaboks

Fakta

“Mange er måske uenige med ham, men jeg synes, det er forfriskende, at han tør stille sig frem. Jeg er ikke enig med ham i alt, og jeg tager mig lidt til hovedet, når han en gang imellem kommer med meget provokerende holdninger. Omvendt kan man også godt sige det til ham, og så bærer han ikke nag”, siger Lykke Pedersen, overlæge på Psykiatrisk Center Hvidovre og tidligere kollega.

En nuværende kollega kalder ham faglig velfunderet, en god kollega, men også unuanceret, fordi ”livet er meget enkelt for Henrik. Men de fleste ting er tit mere komplicerede”, siger kollegaen og fortsætter:

“Hans holdninger ville måske vægte mere, hvis ikke han mente noget om alting”.

Når Henrik Day Poulsen holder fri, dyrker han fitness fire gange om ugen og især step-aerobic har vundet hans interesse. Han tjekker nyheder konstant, og hvis han skal slappe af, tænder han for den amerikanske musikkanal VH1.