Skip to main content

Kort nyt

Journalist, MSc. Morten Seifert, morten@uncial.dk

30. nov. 2007
1 min.

En milliard til kampen mod polio

Bill & Melinda Gates Foundation har doneret 100 millioner dollars til Rotarys kamp mod polio. Rotary vil spæde denne sin største bevilling nogensinde op dollar for dollar med yderligere 100 millioner dollars. Det samlede beløb, der svarer til mere end en milliard danske kroner, skal kanaliseres ind i WHO's Global Polio Eradication Initiative. Håbet er endegyldigt at udrydde polio fra kloden. Polio findes i dag kun i Afghanistan, Indien, Nigeria og Pakistan.

www.who.int

Fremskridt i kampen mod malaria

Dele af Afrika har på det seneste oplevet et fald på mere end 50 procent i malariadødeligheden blandt børn. Det drejer sig om områder i Tanzania, Eritrea, Sydafrika, Mozambique og Burundi. Det siger Global Fund to Fight AIDS, Tuberculosis and Malaria, som angiver årsagen til at være en massiv satsning på uddeling af insekticidbehandlede myggenet.

www.reuters.com

Hiv/aids-pandemien løjer af

Nye tal fra WHO/UNAIDS' årlige Aids Epidemic Update 2007 viser, at prævalensen af den globale pandemi har stabiliseret sig, og at antallet af nye smittede faldt i 20007. Disse positive globale tal, som belejligt kommer op til World Aids Day den 1. december, står dog i skyggen af stigninger i Europa (se artikel her på siden).

www.unaids.org