Content area

|

Kost og kræft

Forfatter(e)
Cand.odont. Berit L. Heitmann & cand.scient. Lars Ove Dragsted
###38339f01###Kostindtaget har betydning for udviklingen af en række af de hyppige kræftformer, som for eksempel lungekræft, svælgkræft, mavekræft, kolorektal kræft og brystkræft. Det antages i den forbindelse, at op mod en tredjedel af alle kræfttilfælde skyldes et uhensigtsmæssigt kostindtag (1). Når det drejer sig om mulig forebyggelse af kræft, har interessen især samlet sig om indtag af frugt og grønt (2). Et eksempel er et højt indtag af de såkaldte alliumgrøntsager (fx hvidløg), som muligvis kan bidrage til en reduktion af risikoen for udvikling af mavekræft, fordi allium virker hæ...
Blad nummer: 
Du skal være logget ind for at læse denne artikel
Log ind

Right side

af Simon Graff | 27/09
4 kommentarer
af Jonathan Dahl | 26/09
1 Kommentar
af Claus Rasmussen | 23/09
1 Kommentar
af Birger Kreutzfeldt | 22/09
1 Kommentar
af Jeppe Plesner | 21/09
8 kommentarer
af Hanne Madsen | 21/09
5 kommentarer
af Sigrid Bjerge Gribsholt | 19/09
2 kommentarer
af Thomas Edgar Lauritzen | 17/09
1 Kommentar
af Claus Bisgaard | 16/09
4 kommentarer
af Robert F. Chouinard | 09/09
1 Kommentar