Skip to main content

Lægeforeningen: Lad os hjælpe med fireårs-reglen

Klaus Larsen kll@dadl.dk

13. apr. 2012
2 min.

Op mod hver fjerde af de 310 læger, som tog kandidateksamen i august 2008, risikerer nu at miste muligheden for at blive speciallæge.

Derfor har Yngre Læger i samarbejde med Lægeforeningen oprettet en netportal med tilbud om hjælp - og bestyrelsesmedlem i Yngre Læger og Lægeforeningen, Lars Riber, tilråder kraftigt, at man benytter sig af den mulighed.

"I mange tilfælde vil der forhåbentlig være mulighed for at finde en dispensationsmulighed, og vi vil gerne hjælpe med at finde mulighederne, skrive dispensationsansøgning eller finde alternative løsninger", siger bestyrelsesmedlem i Yngre Læger og Lægeforeningen Lars Riber.

"Der er også mulighed for at booke tid til et møde i Domus Medica - personligt eller telefonisk - med karrierevejleder Nynne Lykke Christensen eller en af vores uddannelseskonsulenter", siger han.

Reglen blev indført af daværende sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i august 2008 med det formål at fremskynde speciallægeuddannelsen, og den siger, at der højst må gå fire år, fra en lægekandidat har påbegyndt sin kliniske basisuddannelse, og til den pågældende har valgt og fået et hoveduddannelsesforløb. Har de ikke det, mister de ifølge reglen muligheden for at specialisere sig.

Lars Riber regner med, at en del af de, der snart vil møde fireårs-muren, i de fire år siden kandidateksamen har lavet ting, der giver dem ekstra tid at løbe på:

"Der kan være tale om ph.d., militærtjeneste, barsel - eller forskning, hvor reglerne også er blevet lempet", siger han.

"Og al den slags kan vores sagsbehandlere sagtens hjælpe med at sætte fokus på. Så hvis du føler, at du er ved at blive ramt af fireårsreglen, så skynd dig at tage kontakt, jo før, jo bedre", siger Lars Riber.