Skip to main content

Lovende premiere for Sundhedsplatformen i Region Sjælland

Førstehåndsindtrykket ved overgangen til Sundhedsplatformen i Region Sjælland natten til lørdag er foreløbig entydig: det er gået ”overraskende godt”, lyder det fra to overlæger.

Dorte R. Jungersen, doj@dadl.dk

27. nov. 2017
2 min.

Sundhedsplatformen er tilsyneladende kommet godt fra start i Region Sjælland, der natten til lørdag overgik til det stærkt udskældte nye it-system.

I en pressemeddelelse udtaler koncerndirektør i Region Sjælland, Lars Onsberg Henriksen, at Sundhedsplatformen ”kører stabilt på alle vore sygehuse og i psykiatrien”, men også at der ”naturligvis er ting og fejlmeldinger, der skal rettes til”.

En vurdering, som deles fra lægeside.

Knap to et halvt døgn efter det hidtidige Opus-system blev forladt til fordel for Sundhedsplatformen, siger tillidsrepræsentant for Overlægeforeningen på Sjællands Universitetshospital i Roskilde, overlæge Anne Lene Wagenblast:

”Det er meget tidligt at spørge til, hvordan det går. Og meget kan nå at ændre sig, men indtil videre går det overraskende stille og roligt. Men vi har også fået megen hjælp, bl.a. fra Region Hovedstaden”.

På kardiologisk afdeling, Sjællands Universitetshospital, Køge, er meldingen den samme. Hér har overlæge Tonny Nielsen været på arbejde hele weekenden.

”Vi har godt nok ikke haft så mange patienter, men konklusionen er, at det er gået godt. Vi har næsten haft sidemandsoplæring hele weekenden af både medarbejdere fra Region Hovedstaden og vore egne superbrugere. Heller ikke stuegangen i dag har taget længere tid, end den plejer. Jeg tror, det er gået så godt, fordi vi har øvet os grundigt”, lyder det fra Tonny Nielsen, der også sidder i bestyrelsen for Lægeforeningen Sjælland.

Forberedt

Det er ellers ikke megen medvind, der er blevet Sundhedsplatformen til del.

Erfaringerne fra Region Hovedstaden er, at Sundhedsplatformen stjæler tid fra patienterne, fordi lægerne er blevet pålagt at lave en lang række af de opgaver, som lægesekretærer tidligere tog sig af.

Forud for premieren i Region Sjælland, er 12.000 ansatte blevet undervist i den nye, fælles elektroniske patientjournal.

Mens Sundhedsplatformen indføres, har såvel sygehusene som psykiatrien planlagt færre patientforløb.

Regionen har indgået aftaler med Region Hovedstaden og Region Syddanmark om, at de behandler en del af Region Sjællands planlagte patienter i opstartsfasen.

Og der er indkaldt ekstra personale de første dage af implementeringen. Ligesom blandt andre medicinstuderende er hyret til i de første uger at bistå personalet med at anvende det nye system.