Skip to main content

Formandsvalg: Andreas Rudkjøbing

Kandidat nummer tre til posten som Lægeforeningens næste formand har meldt sig. Andreas Rudkjøbing er 34 år gammel, blev cand. med. fra Københavns Universitet i 2008 og er i hoveduddannelse i samfundsmedicin. P.t. arbejder han på Afdelingen for Sundhedstjenesteforskning på Københavns Universitet og er samtidig ved at færdiggøre en master i sundhedsøkonomi ved London School of Economics. Han er næstformand i Yngre Læger samt medlem af bestyrelsen og formand for internationalt udvalg i Lægeforeningen.

Bente Bundgaard, bbu@dadl.dk

9. apr. 2015
4 min.

Faktaboks

Fakta

Hvorfor stiller du op?

Jeg stiller op først og fremmest fordi jeg gerne vil stå i spidsen for vores alle sammens stærke Lægeforening, som i nærmeste fremtid skal have indflydelse på en masse vigtige emner, f.eks. prioritering, regionernes fremtid, vores styringsmodel, lægedækning og sammenhæng. Jeg synes, det er vigtigt, at Lægeforeningen og dens formand er godt inde i de mange forskellige dagsordener, og det er jeg. Både fra mit arbejde i Yngre Læger og Lægeforeningen, og fordi sundhedspolitik og -væsen har været mit arbejdsområde i rigtig mange år.

Hvad er din vigtigste mærkesag?

Jeg går ikke ind i det med et stort personligt, politisk projekt. Det handler om at videreudvikle de gode momenter, vi har, for at blive endnu stærkere og sørge for, at vi bliver lyttet til på de forskellige områder. På Lægemødet vender vi tilbage til bestyrelsen med en opfølgning på visionsprocessen, som jeg har stået i spidsen for - det handler om videreudvikling og at knytte mig til de ting, vi er nået frem til i den proces. Jeg har også et ønske om at tegne Lægeforeningen som mere social med den etiske fane holdt højt og mere kommunikerende indadtil i forhold til de områder, vi beskæftiger os med.

Hvad er Lægeforeningens største udfordring?

Lægeforeningens udfordringer er jo nok sammenfaldende med sundhedsvæsenets udfordringer - bl.a. inden for de områder, jeg har nævnt ovenfor. Og så skal det lægelige arbejde vedblive at være fantastisk tilfredsstillende og givende, så arbejdet ikke fortaber sig i stress og dokumentation. Lægernes omdømme er også en af de store ting, vi skal arbejde med.

Hvordan kan du gøre en forskel for medlemmerne?

En formands fornemste opgave er at varetage medlemmernes interesser på det stands- og sundhedspolitiske område. På de indre linjer ved at være en god politisk håndværker, så man kan lave politik med opbakning fra alle søjler, som medlemmerne kan spejle sig i. Min erfaring fra Danmark og udlandet, hvor jeg bl.a. har været præsident for de lægestuderendes verdensorganisation med hovedsæde i Genève, kvalificerer mig godt til det.

Hvad er din største styrke?

På den ene side min lange politiske og organisatoriske erfaring og mine formandsroller. Jeg er komfortabel med rollen som formand. På den anden side mit faglige kendskab til sundhedsvæsenet og sundhedspolitik. Og så har jeg en markant anden profil end en hel del tidligere formænd.