Han foreslår desuden, at Lægeetisk Nævn skal kunne tage flere sager op som eksemepelvis grove overtrædelser af reglerne for lægers samarbejde med lægemiddelindustrien. Og som endnu en ændring foreslår Lægeforeningens formand, at de etiske regler bliver skrevet om, så de bliver mere tidssvarende.
»Reglerne er skrevet langt tid før internettet og lang tid før det enorme mediepres. Der står ikke, at man ikke må misbruge forskningsmidler, og der står ikke, hvordan man som læge ytrer sig på Facebook eller andre sociale medier. Reglerne skal passe til 2014«, siger Mads Koch Hansen.
Men ved læger ikke godt, hvordan de skal opføre sig?
»Jo, og jeg tror, at læger tænker meget på, hvordan de fremtræder som fagpersoner og som privatpersoner. Vi er læger hele døgnet, og det sidder dybt i mange af os. Men hvis de etiske regler bliver opdateret, vil det give Lægeetisk Nævn bedre muligheder for at tage flere relevante sager op, og det vil styrke os i forhold til hvordan omverdenen – og dermed også vores patienter – ser på os«, siger Mads Koch Hansen, der understreger, at selv om negative pressesager fra tid til anden kan presse lægers omdømme, er omdømmet generelt godt.
»Og sådan skal det også være. Hvis patienterne skal kunne komme til os og åbne op for deres inderste bekymringer og lægge deres liv i hænderne på os, skal det være en stor tillid til både den enkelte læge og læger som helhed. Hvis ikke der er den tillid, fungerer forholdet mellem læge og patient slet ikke. Derfor skal vi værne om vores omdømme«, siger Mads Koch Hansen.