Skip to main content

Med døden på arbejde

Bogen er en korrespondance mellem to retsmedicinere gennem 25 år fra 1993 til 2018. Bogen er velskrevet og anbefalelsesværdig, og beskrivelserne er sobre og refleksionerne skarpe. En spændende bog for såvel fagfæller som andre, skriver anmelder Dorte Sestoft.
Cover: Lindhardt & Ringhof
Cover: Lindhardt & Ringhof

Dorte Sestoft, ledende overlæge, ph.d., Justitsministeriet, Retspsykiatrisk Klinik. Interessekonflikter: ingen

17. nov. 2021
2 min.

»Med døden på arbejde« er en korrespondance mellem to retsmedicinere gennem 25 år fra 1993 til 2018.

De to forfattere er venner og kolleger, og de besluttede i 1993 at dele deres faglige oplevelser og refleksioner.

Bogens undertitel er »to retsmedicinere om krig, katastrofer, terror og tortur«, og vi kommer vidt omkring, både geografisk og mentalt. For begge er dokumentationen vigtig, vigtig i samarbejdet med politiet, vigtig for de pårørende og vigtig, når det drejer sig om menneskerettighedsovertrædelser, hvor forfatterne er pionerer, når de rejser verden tynd og dokumenterer uretfærdighedens følger.

»I bogens slutning fremgår det, at selv en retsmediciner kan have brug for at bearbejde oplevelserne i modsætning til tidligere tiders tarzansyndrom«

Det er spændende og hårdt arbejde, ofte under tidspres og med voldsomme indtryk – i bogens slutning fremgår det, at selv en retsmediciner kan have brug for at bearbejde oplevelserne i modsætning til tidligere tiders tarzansyndrom.

Korrespondanceformen fungerer og gør bogen autentisk; her er tale om historiske førstehåndsindtryk. Oplevelser, hvor adgangsbilletten er fagligheden, og hvor der undervejs kradses alvorligt i overfladen. På den ene side en genkendelig beskrivelse af teknisk udvikling, rejser og konferencer, og på den anden side observation af den menneskelige ondskab og Guds blinde øje helt tæt på.

Bogen er velskrevet og anbefalelsesværdig. Beskrivelserne er sobre og refleksionerne skarpe. En spændende bog for såvel fagfæller som andre.

Fakta

Fakta