Skip to main content

Medicinsk pensumpodcast

LubDub Production giver med deres pensumpodcasts de studerende et overskueligt alternativ til de ofte meget tunge bøger. Pensumpodcasts er en genre, der har meget at byde på, og LubDub Productions mestrer at lave et produkt, der er kortfattet, nemt at følge og samtidig bevarer en høj faglig kvalitet, skriver anmelder Malou Woldbye Tholin.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Malou Woldbye Tholin, stud.med. 7. semester, Københavns Universitet. Interessekonflikter: MWT sidder i FADL’s repræsentantskab.

27. okt. 2021
2 min.

Det er ikke alle studerende, der orker at hive en bog frem i toget til og fra klinik/universitetet for at udnytte tiden bedst muligt. Personligt orker jeg ikke at slæbe 2 kg bøger med rundt hver dag for endnu en gang at indse, at de ikke kommer op af tasken.

LubDub Productions pensumpodcasts giver studerende et overskueligt alternativ. Telefonen har man alligevel med, og at trykke på en knap og lytte til 10-15 minutters emneopdelte podcasts kan man lige klare, selv hvis man ikke har nået morgenkaffen. Efter at have lyttet mig igennem et par stykker er det tydeligt, at det ikke bare er en undskyldning for at lade bogen blive derhjemme på hylden. Podcastene er praktiske og af tydelig kvalitet.

En af podcastenes største forcer er deres struktur. Strukturen er gennemgående for alle podcasts og bliver tydeligt fremlagt fra start af. Overgangene mellem hvert afsnit markeres, hvilket gør det nemt at følge med og forhindrer, at man zoomer ud og taber tråden. LubDubs podcast afsluttes konsekvent med en quiz, som fungerer som belønning for den aktive lyttere og motiverer den distræte til at koncentrere sig.

Ved en podcast mister man selvfølgelig det visuelle element, hvilket gør det svært at videreforklare delelementer af pensum, som f.eks. tolkning af ekg eller billeddiagnostik. Derfor befinder LubDubs podcast også sig selv i bedst i rollen som et supplement til den tilsvarende undervisning.

LubDub Productions har på nuværende tidspunkt et begrænset udvalg af fag/emner, hvilket betyder, at deres podcasts desværre endnu ikke er relevant for bachelorstuderende. Vi kan håbe, at podcasten udvides med emner, som dækker fag på bacheloren inden længe.

Pensumpodcasts er en genre, der har meget at byde på, og LubDub Productions mestrer at lave et produkt, der er kortfattet, nemt at følge og samtidig bevarer en høj faglig kvalitet. Det er et fremragende supplement og er oplagt at bruge som introduktion til et nyt emne eller som genopfriskning inden eksamen.

Fakta

Fakta