Skip to main content

Nuggets, Store Bededag og partiformænd i Akutmodtagelsen

Den traditionsrige studierevy er i år taget på all inclusive. Og det går ikke stille for sig. Læs anmeldelse af læge Sune Stig Pedersen og stud. med. Sofie Bencke Peschardt. 

Foto: Jens Jerichau Clausen
Foto: Jens Jerichau Clausen

Sune Stig Pedersen, læge og Sofie Bencke Peschardt, stud.med. Interessekonflikter: SSP og SBP kender enkelte deltagere i revyen.  

28. feb. 2023
3 min.

Fakta

Medicinerrevyen 2023: All Inclusive – En Forestilling Du Ikke Vil Hjem Fra

Siden 1994 har medicinstuderende på Københavns Universitet på humoristisk vis kommenteret hverdagens udfordringer, aktuelle emner, tandlæger, problemer i sundhedsvæsnet og KU’s Studieservice i form af en revy, og i år er ingen undtagelse.

Vi er taget til Mærsk Tårnet efter lukketid sammen med en flok på ca. 350 andre publikummer. Allerede i køen starter charterstemningen med strandbar og letpåklædte chartergæster med drinks og badedyr.

Ved showets start mødes vi af en dansk familie, der igen er taget til Mallorca (med hårde l’er) for at nyde det dansktalende personale og de lokale specialiteter i form af pomfritter, chicken nuggets og cervezas. Og så er vi ligesom i gang.

Foto: Jens Jerichau Clausen

De 19 sketcher fordelt på to akter med musikalske indslag mellem hver sketch spænder bredt mellem mange forskellige emner. Der er de mere Panum/KU-specifikke, eksempelvis en musikalsk beskrivelse af det ensformige og socialt depriverede liv på 3. semester blandt anatomipræparater og en akrobatisk demonstration af de mange nye sikkerhedstiltag, der kræves for at logge på intrasiden KUNet – herunder baglæns saltomortale. Men skulle der forvilde sig en ikkemediciner med, er der også masser af markant mindre interne indslag, eksempelvis veninden, der, i disse energisparetider, kommer på besøg og lige skal oplade sin telefon og sit cykelbatteri, vaske tøj, stege en flæskesteg og pleje sin surdej. Selv afskaffelsen af store bededag får en ordentlig musikalsk omgang af en glutenelskende guerillabevægelse, hvor der ikke er plads til cøliakere. De manglende hænder i sundhedsvæsenet bringes naturligvis også på banen, og her kommer revyen med en alternativ løsning, idet partiformænd eksamineres i bedste OSCE-stil og trods mildest talt utilstrækkelige svar alle tilbydes ansættelse i Akutmodtagelsen – lige indtil det kommer frem, at der desværre blev genbrugt et eksamensspørgsmål fra 2008, hvorfor de alle skulle til reeksamen. Dette skar tydeligvis i hjertet hos de studerende på 3. semester blandt publikum, som netop har været udsat for samme skæbne under eksamen i sundhedspsykologi.

Foto: Jens Jerichau Clausen

Ud over skuespilpræstationerne på scenen må vi også fremhæve bandet, som både akkompagnerede sange og fremførte små musikalske indslag mellem hver sketch. Deres rå talent skinnede igennem på sådan vis, at selv baggrundsmusikken i hovedmenuen fra spillekonsollen Wii blev et stykke musik, man aktivt havde lyst til at lytte til. Sangerne havde også nogle fantastisk gode præstationer, så man næsten tænker, at det er spild af tid at bruge seks år på at blive læge i stedet for bare at leve af musikken.

Alt i alt var Medicinerrevyen anno 2023 en underholdende aften med mange gode grin, og vi glæder os allerede til næste år.