Skip to main content

Ny stor alliance skal sikre fokus på psykiatrien

Patientforeninger og en række sundhedsprofessionelle inden for psykiatrien går nu sammen i et nyt forum, Psykiatrialliancen, for at tiltrække politisk interesse og penge til området.

15. jun. 2016
1 min.

Hele 30 organisationer, der både tæller patientforeninger, psykiatere, sygeplejersker og andet plejepersonale, indgår den hidtil største og omfattende alliance på det psykiatriske område, skriver Altinget.

Den nye sammenslutning får navnet Psykiatrialliancen. Meningen er både at sikre politisk forkus på området og at tiltrække finansiering.

”Psykiske lidelser er alvorlige. Både for den enkelte men også for samfundet. Og vi kan lige så godt sige det, som det her. Alliancen skal være med til at sikre, at psykiatrien får den nødvendige del af kagen,” siger formanden for Dansk Psykiatrisk Selskab, Torsten Bjørn Jacobsen, til Altinget.

Alliancen håber at kunne formulere fælles holdninger, som så kan præsenteres over for politikere, medier mm. Men ingen forestiller sig, at alliancens mange parter vil være enige om alt.

”De enkelte organisationer vil stadig udtale sig på egne vegne. Og der er ikke lagt op til, at alliancen vil få en fælles talsperson. Men vi kommer til at lave fælles politikpapirer, som vi så håber alliancens medlemmer vil skele til, når de udtaler sig”, siger Torsten Jakobsen.