Skip to main content

Region H planlægger færre senge i psykiatrien

Ifølge et udkast til ny treårsplan for psykiatrien, vil Region Hovedstaden reducere antallet af sengepladser. Psykiaterne protesterer.

Foto: Colourbox.
Foto: Colourbox. (Foto: colourbox.com)
6. jun. 2016
1 min.

Region Hovedstaden vil skære i antallet af sengepladser til de psykisk syge, skriver TV2Lorry.dk med henvisning til et udkast til ny treårsplan for området.

Inden for de seneste år har en række drab på socialpsykiatriske bosteder vakt opsigt, og bl.a. derfor kritseres planen fra faglig side.

"Noget af det, der især bekymrer mig, er forventningen om, at man kan nedlægge yderligere psykiatriske senge indenfor de næste tre år", siger næstformand i Dansk Psykiatrisk Selskab, Julie Nordgaard, til TV 2 Lorry.

"Jeg får også den tanke, at det er en principbeslutning, der er blevet taget om, at man simpelthen ikke vil have flere senge, og at man vil lukke senge - uden at tage højde for hvad der reelt er brug for", siger hun.

Selskabet vurderer, at der generelt er behov for 15 til 20 procent flere sengepladser i psykiatrien.

Antallet af sengepladser til voksne psykiatriske patienter i Danmark er faldet med 11 procent siden 2007, og faldet skyldes primært nedlæggelse af sengepladser i Region Hovedstaden, hvor der i dag er 212 færre psykiatriske senge end for bare ni år siden, fremgår det.