Content area

|

Resistente bakterier fra landbruget truer stadig

Forfatter(e)
Journalist Lise Penter Madsen, penter@mail.dk
###fokus### I Danmark kan vi ikke længere bryste os af kun at have få tilfælde af multiresistente bakterier. Og vi kan ikke udelukkende skyde skylden på enten de resistente bakterier, vi får i importeret kød, eller på de resistente stafylokokker, vi slæber med hjem fra udlandet. År for år får vi et større og større antibiotikaforbrug, især i landbruget, og vi er derfor selv med til at øge selektionspresset på bakterierne. Konsekvensen er, at det bliver sværere og sværere - og dyrere - at behandle patienter, der har fået infektioner forårsaget af sejlivede bakterier, der har udviklet modstan...
Blad nummer: 
Du skal være logget ind for at læse denne artikel
Log ind

Right side

af Anna Birthe Holmehøj Bach | 04/12
1 Kommentar
af Susanne L. M. Bülow | 03/12
1 Kommentar
af Andreas Gothardt Lundh | 02/12
1 Kommentar
af Michael Uldall Steinfath | 01/12
1 Kommentar
af Pedram Kazemi-Esfarjani | 01/12
1 Kommentar
af Bjarne Stigsby | 30/11
2 kommentarer
af Camilla Bang | 29/11
2 kommentarer
af Stine Madsen-Østerbye | 29/11
1 Kommentar