Skip to main content

Slagelse Sygehus får forbud mod at behandle neurologiske patienter

Slagelse Sygehus skal stoppe med at behandle neurologiske patienter, fordi lægerne ikke er gode nok. Godt, at der bliver grebet ind, siger lægeformand.

Anders Heissel, ah@dadl.dk

29. jun. 2017
2 min.

Store problemer med patientsikkerheden for akutte neurologiske patienter på Slagelse Sygehus får Styrelsen for Patientsikkerhed til at gribe ind. Derfor får akutmodtagelsen på Slagelse Sygehus et påbud, der fuldstændigt forbyder afdelingen at modtage og behandle blandt andet epilepsipatienter samt patienter med hjernehindeblødning eller slagtilfælde, skriver dr.dk.

Påbuddet gælder også det neurologiske afsnit på Medicinsk Afdeling 3 på Slagelse Sygehus, der er et af Region Sjællands fire akutsygehuse.

Det er første gang, at styrelsen giver den slags påbud til et offentligt hospital, siger enhedschef og overlæge i Styrelsen for Patientsikkerhed Anette Lykke Petri. Og grundlæggende handler det om ,at lægerne ikke har været dygtige nok.

”Der har ikke været de lægelige kompetencer på et speciallægeniveau, til at de har kunnet håndtere disse specielle sygdomskategorier,” siger Anette Lykke Petri til dr.dk.

Det er et højst usædvanligt skridt, som tages, efter læger i uddannelsesstillinger i maj sidste år indberettede til styrelsen, at de var bekymrede for de neurologiske patienters sikkerhed.

De påpegede en række problemstillinger, herunder at afdelingen har for få speciallæger, og at der er store sproglige problemer, da en væsentlig del af lægerne er uddannet i andre lande, herunder Rusland, Polen og Litauen.

I indberetningen peges der også på mangelfulde faglige kompetencer hos speciallægerne, mangelfuld journalføring, og på at ikke alle patienter bliver tilset af en læge under deres indlæggelse.

Det er naturligvis godt, at styrelsen griber ind, når forholdene ikke er i orden og forsvarlige. Andreas Rudkjøbing, formand for Lægeforeningen

Formanden for Lægeforeningen Andreas Rudkjøbing siger:

”Det er naturligvis godt, at styrelsen griber ind, når forholdene ikke er i orden og forsvarlige. Det handler først og fremmest om, at kvaliteten og sikkerheden for patienterne skal være i orden,” siger Andreas Rudkjøbing og peger på cheferne som løsningen på problemet.

”Nu venter en stor ledelsesmæssig opgave at få styr på bemandingen og sørge for, at kompetencerne i orden og give lægerne tilstrækkelig efteruddannelse. Og hvad angår de sproglige problemer hos nogle af lægerne er det også ledelsens opgave at sørge for, at ens ansatte kan fungere ved at kunne snakke godt nok dansk,” siger Andreas Rudkjøbing.