Content area

|

Stor sorg over læges død

Det vækker sorg og forfærdelse hos Lægeforeningen og PLO, at lægen, som forleden blev stukket ned på et hjemmebesøg, er afgået ved døden.
Forfatter(e)
Lægeforeningen og Praktiserende Lægers Organisation

Den læge, der tirsdag i sidste uge blev stukket under et hjemmebesøg hos en patient i Holmbladsgade, er tirsdag morgen afgået ved døden. Det skriver Københavns Politi på Twitter. Den formodede gerningsmand blev anholdt umiddelbart efter knivstikkeriet og er varetægtsfængslet, lyder det.

Lægeforeningens formand, Camilla Rathcke udtaler:

»Det er dybt tragisk, at en læge har mistet livet på at udføre sit arbejde. Det berører mig meget – den slags må ikke ske. Min dybeste medfølelse går til lægens pårørende,« siger Lægeforeningens formand, Camilla Rathcke.

»Vi kender ikke alle omstændigheder i denne sag, men jeg håber meget, at alle som er berørt af denne tragiske sag, får den hjælp, de har brug for. Fra Lægeforeningens side har vi fokus på, om lægens eventuelle kollegaer har brug for opfølgning eller rådgivning,« forklarer Camilla Rathcke, Lægeforeningens formand.

»Jeg er forfærdet over denne sag, det er helt uacceptabelt, at blandt andet læger kan risikere liv og helbred ved at passe deres arbejde. Vi vil søge kendskab til de nærmere omstændigheder, så vi kan rette fokus på, hvordan vi bedst forebygger situationer som disse,« uddyber Camilla Rathcke, formand for Lægeforeningen.

Lægens død vækker også stor sorg i Praktiserende Lægers Organisation (PLO).
»Det er chokerende, at en kollega i dag er afgået ved døden efter et knivstikkeri i forbindelse med et sygebesøg. Jeg er er dybt berørt, og jeg vil gerne udtrykke min dybeste medfølelse med lægens familie og pårørende,« siger PLO’s formand Jørgen Skadborg.

»Jeg kender ikke de nærmere omstændigheder i sagen. Men en tragisk sag som denne understreger vigtigheden af en tæt dialog mellem læger og myndigheder. Både når det handler om procedurer i hverdagen og ved omstændigheder, hvor der kan være brug for skærpet sikkerhed. Det skal være trygt at gå til læge, og det skal også være trygt at arbejde som læge,« udtaler Jørgen Skadborg.

Right side

af Sebastian von Huth | 09/08
2 kommentarer
af Philippe Adam Grandjean | 08/08
5 kommentarer
af Rune Jacobsen | 06/08
5 kommentarer
af Anna Sofie Bech | 02/08
4 kommentarer
af Lars Bønløkke | 01/08
13 kommentarer
af Henrik Ib Nielsen | 01/08
2 kommentarer
af Jamila Stephanie Hussein Eriksen | 01/08
2 kommentarer
af Helge Grane Madsen | 27/07
2 kommentarer