Skip to main content

Styrelses-direktør skal med på døgnvagt på intensiv

Frontfiguren bag opråbet mod Styrelsen for Patientsikkerhed har inviteret styrelsens direktør med på en døgnvagt. Og hun har takket ja.

Anne-Marie Vangsted, direktør for Styrelsen for Patientsikkerhed, skal med på døgnvagt med overlæge Kristian Rørbæk Madsen.
Anne-Marie Vangsted, direktør for Styrelsen for Patientsikkerhed, skal med på døgnvagt med overlæge Kristian Rørbæk Madsen.

Anders Heissel, ah@dadl.dk

16. jan. 2018
2 min.

På søndag tropper direktøren for Styrelsen for Patientsikkerhed, Anne-Marie Vangsted, op på Intensiv Terapi Afsnit ITA på Odense Universitetshospital.

Og her vil Kristian Rørbæk Madsen, overlæge på afdelingen og frontfigur bag protesten mod styrelsen, stå klar til at modtage.

Fakta

Fakta

For mens Kristian Rørbæk Madsen takkede nej til at mødes med Anne- Marie Vangsted til et dialogmøde i Styrelsen for Patientsikkerhed, og henviste til Lægeforeningen som forhandlingspartner, har hun takket ja.

”Jeg har sagt ja til at tage med på en døgnvagt. Jeg er glad for at have fået invitationen og glæder mig meget til at komme med ud og opleve hverdagen på en intensiv afdeling”, skriver Anne-Marie Vangsted til ugeskriftet.dk

Meningen er, at styrelsesdirektøren møder ind kl. 12.00 og skal være med til vagten er slut næste dag kl. 09.00.

”Hun er inviteret med på en døgvagt for at se virkeligheden i øjnene. Det er altså ikke en rundvisning med efterfølgende kaffe hos den ledende overlæge, men derimod hele pakken nede i maskinrummet. Her vil hun se, hvordan det er at være under konstant personligt strafansvar, når telefonen konstant ringer, når man er træt og sulten, har ufuldstændige patientoplysninger og ikke mindst er helt afhængig af talrige mundtlige ordinationer. Jeg vil gerne vise hende, at patientsikkerhed defineres ved mødet med det enkelte patient og ikke ved at hæve-sænkebord i styrelsen”, siger Kristian Rørbæk Madsen.

Hun vil se, hvordan det er at være under konstant personligt strafansvar, når telefonen konstant ringer, når man er træt og sulten, har ufuldstændige patientoplysninger og ikke mindst er helt afhængig af talrige mundtlige ordinationer. Kristian Rørbæk Madsen, overlæge på Intensiv Terapi Afsnit ITA på Odense Universitetshospital

For at illustere antallet af mundtlige ordinationer vil Kristian Rørbæk Madsen have en tæller med i lommen og vil trykke en gang for hver mundtlig ordination.

”Derfor håber jeg på amnesti for de hundredevis af ikke-dokumenterede mundtlige ordinationer, jeg kommer til at lave - i Anne-Marie Vangsted påsyn - for at redde mine patienter. Men jeg vil gerne vise, hvor vigtigt det er, at dem der kontrollerer og sanktioner, også ved, hvordan virkeligheden er i maskinrummet”.