Skip to main content

Svendborgsagen anket

Anklagemyndigheden har valgt at anke sagen fra Svendborg, hvor to læger har været tiltalt og frifiundet for grov forsømmelse i forbindelse med en sag om en død patient.

Retten i Svendborg
Retten i Svendborg

Anders Heissel, ah@dadl.dk

16. maj 2017
1 min.

Sagen fra Svendborg, hvor to læger har været tiltalt for grov forsømmelse, er alligevel ikke forbi. Anklagemyndigheden har valgt at anke sagen, der nu skal gå for landsretten.

De to læger blev ellers frifundet i sagen, der udspringer af en hændelse på Fælles Akut Modtagelsen, Svendborg Sygehus for næsten fire år siden - natten til den 5. august 2013.

Men for anklager ved statsadvokaten i Viborg, Mie Hansen, er der to grunde til, at sagen nu bliver anket.

"Sagen er først og fremmest anket, fordi vi mener, at de tiltalte læger kan dømmes. Men hvilke argumenter, der ligger bag den vurdering, kan vi først komme ind på i retssagen. Desuden vil vi gerne have landsrettens vurdering af, hvor grænsen mere principielt går for grov forsømmelse og skødesløshed i forbindelse med lægers behandling af en patient,” siger Mie Hansen.

Sagen kommer ifølge Mie Hansen til at gå ved landsretten i Odense efter sommerferien uden at vide det præcise tidspunkt.

Læs mere her: Svendborg-læge frifundet efter fire år

Læs mere her: Tusindvis af læger støtter tiltalt kollega