Skip to main content

Til Peru med Ugeskrift for Læger

16. okt. 2006
03 min

Ugeskrift for Læger og Albatros Travel videreudvikler hermed samarbejdet om ferierejser med lægefaglige indslag med en rejse til Peru. Rejsegruppen vil bestå af Ugeskrift for Lægers læsere og eventuelle ledsagere.

Denne rundrejse til Peru giver oplevelser af det store gamle inkarige og ikke mindst det sagnomspundne mesterværk, Machu Picchu, der ligger smukt i den hemmelige dal, hvor Andesbjergene langsomt glider over i Amazonas.

Vi skal opleve inkaernes gamle hovedstad og den skønne koloniby forlenet i Cuzco, der med sin historie, charme og seværdigheder er det nærmeste, man kommer på kontinentets kulturelle højdepunkt. Vi besøger små indianske landsbyer, hvor man nærmest føler sig hensat til middelalderen, vi skal se soltempler og inkafæstninger og nyde udsigten til de majestætiske Andesbjerge.

Vi kører på højsletten (altiplano) fra Cuzco til Puno ved den mægtige Titicaca-sø. En strækning, der regnes blandt verdens smukkeste rejser - den lige vej, der fortsætter i det uendelige over det flade altiplano, konstant med udsigt til smukke snedækkede bjergtinder i horisonten og sporadiske indianske bosættelser. Vi overnatter i det lille indianersamfund på Taquile-øen, der ligger ude i selve Titicaca-søen. Turen starter og slutter i landets metropol, Lima, hvor vi også gæster det arkæologiske og antropologiske museum. Rejsen har indlagt mange og forskelligartede lægefaglige besøg i Lima, Cuzco og på Taquile-øen. I forbindelse med de lægefaglige besøg i Lima og Cuzco vil gruppen blive assisteret af dr. Miguel Rabi Chara.

Turen vil ud over de faglige besøg give et bredt indtryk af Perus mangfoldige seværdigheder såvel naturmæssigt som kulturelt. Det er en rundrejse, hvor de fleste kan deltage, og man bliver gradvist akklimatiseret til højden, der kulminerer ved ca. 4.000 meter omkring Titicaca-søen.

Hotellerne er hyggelige og centralt beliggende turistklassehoteller med masser af lokalt præg. Rejsen ledes af en dansk rejseleder med godt kendskab til Peru.

Med i prisen

Flyrejse Kastrup (eller Billund)-Amsterdam-Lima t/r med KLM, fly Lima-Cuzco og Juliaca-Lima, danske og hollandske skatter og afgifter, dansk rejseleder og engelsktalende lokalguide samt lægefaglig ekspert ved de faglige besøg, hele udflugtsprogrammet med transporter og entreer, 12 overnatninger på lokale turistklassehoteller, morgenmad dagligt, velkomst- og afskedsmiddag, middag dag 10, frokost dag 8, 10, 11 og 13 samt fuld forplejning med drikkevarer på de oversøiske flyvninger.

Fakta om rejsen
  • Tirsdag den 19. januar 2007 afrejse fra Kastrup (eller Billund mod forespørgsel).

  • Hjemkomst mandag den 1. februar 2007.

  • Prisen pr. person i dobbeltværelse er 21.490 kroner.

  • Tillæg for enkeltværelse er 2.490 kroner.

  • Rejsen bestilles hos Albatros Travel på telefon 36 98 00 00. Oplys rejsekode LR UL2.

  • Udførligt dag til dag-program findes på www.ugeskriftet.dk

Dag til dag-forløb

Dag 1. Afrejse og ankomst til Peru

Dag 2. Lima med faglige besøg

Dag 3. Fly til Cuzco

Dag 4. Cuzco og omegn

Dag 5. Tog til Machu Picchu

Dag 6. Inkaernes Hellige Dal

Dag 7. Cuzco med faglige besøg

Dag 8. Bus til Titicaca-søen

Dag 9. Puno i Umayo-søen

Dag 10. Titicaca-søen og Taquile-øen med båd

Dag 11. Tilbage til Puno med båd

Dag 12. Med fly til Lima

Dag 13. Rundt i Lima og afrejse med fly

Dag 14. Ankomst til Danmark

Der er i øjeblikket tekniske problemer med at vise kommentarer på Ugeskriftets artikler. Vi arbejder på sagen