Skip to main content

"Truende" flok skaber tumult på Slagelse Sygehus

OPDATERET - En større flok ”truende og aggressive personer” tvang onsdag aften personalet på Slagelse Sygehus til at søge tilflugt i et personalerum.

Slagelse Sygehus (Foto: Region Sjælland)
Slagelse Sygehus (Foto: Region Sjælland)
7. jan. 2016
2 min.

En større flok på i alt 25-30 ”truende og aggressive personer” tvang onsdag aften personalet på Slagelse Sygehus til at søge tilflugt i et personalerum.

Der var tale om en indvandrergruppe, som ifølge vicedirektør på Næstved, Slagelse og Ringsted Sygehuse, Vagn Bach, ville besøge en ældre slægtning, som er indlagt.

Personalet bad gruppen om at aflægge besøg i mindre hold.

”Så bliver de truende og aggressive, og personalet trækker sig tilbage til et personalerum og tilkalder os”, siger vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Henrik Karlsen til Ritzau.

Da politiet ankom, var gemytterne stadig i kog. Politifolkene valgte at trække stavene og slå på flere af de tilstedeværende, hvorefter gruppen forlod bygningen.

”På vej ud smadrer de en rude til en patruljevogn. Efterfølgende henvender nogle af dem, der har fået slag af stavene, sig på skadestuen. Så bliver der igen tumult, og de må gennes ud”, siger Henrik Karlsen.

”Ikke som i Odense”

Vicedirektør Vagn Bach, vil gerne afdramatisere situationen. "Vi vil helst undgå at puste til noget ubehageligt. Det kunne også have været en anden gruppe", siger han til Ugeskrift for Læger.

”Jeg er gammel nok til at kunne huske ”rockerkrigen”, hvor vi på Hillerød Sygehus var nødt til at skille HA’ere og Bandidos ad”, tilføjer han.

Torsdag eftermiddag skal det involverede personale til debriefing, hvor episoden skal tales igennem. Bagefter vil der være tilbud on psykologhjælp.

Vagn Bach vil afvente resultatet af debriefingen, før han udtaler sig om, hvilke eventuelle forholdsregler, sygehuset vil overveje for at hindre lignende episoder i fremtiden.

”Vi skal huske, at der er tale om et meget sjældent fænomen, og episoden i går kan ikke sammenligne med den, fra akutmodtagelsen i Odense”, siger Vagn Bach.

I 2012 blev skadestuen på OUH angrebet af 60-70 køllebevæbnede, unge indvandrere, som efter et skyderi under den muslimske Eid-fest i Vollsmose ville have fat i en såret mand.

”Vi skal ikke skabe vores sygehus om til et fort. Selvfølgelig skal vi overveje, hvad der kan gøres. Men det skal altid være sådan, at patienter, som er meget syge, kan få besøg af deres pårørende”.

To personer er efter episoden onsdag aften blevet sigtet for grov forstyrrelse af den offentlige orden