Skip to main content

Ulighedstopmøde og Deadline ...

Klaus Larsen, kll@dadl.dk

16. mar. 2012
3 min.

7.00 Telefonalarmen ringer, og jeg begynder dagen ved at tjekke mine Ritzau- og Politiken-apps. Dem tjekker jeg altid, når jeg vågner, for at se, hvilke historier der kører. Så står jeg op. Det er stille og roligt, for jeg skal først være på konference på Vesterbro kl. 9, og der er ikke så langt her fra Nørrebro.

8.20 Jeg når at høre min partikammerat, Nikolaj, som er i P1 Morgen og diskuterer dansk våbeneksport, inden jeg cykler ud til Akademiet for Uhæmmet Kreativitets lokaler, hvor konferencen holdes.

9.00 Grethe Christensen fra DSR byder de ca. 200 deltagere velkommen og fortæller om helt nye tal fra sidste uge om ulighed i sundhed. De viser store forskelle i levetid mellem ufaglærte og højtuddannede - hvor forskellen for mænd er ti år. En britisk professor fortæller om udviklingen i ulighed i England. På et kort viser han, hvor englænderne bor, fordelt efter indkomst. Et andet kort viser, hvor der udskrives flest antidepressiva - forbruget er klart større, jo lavere indkomsten er i området.

10.30 Min telefon er begyndt at ringe. Både Berlingske og Jyllands-Posten vil vide noget om, hvor vi står i de igangværende rygeforhandlinger.

12.15 I frokostpausen taler jeg med Lillian Bondo fra Jordemoderforeningen og med Knud Kristensen fra SIND og hilser på folk fra flere interesseorganisationer. Jeg snakker også med Morten Sodemann fra Indvandrermedicinsk Klinik i Odense. Han er bekymret over, at regionsrådet ikke rigtig kan beslutte sig for, om klinikken skal have uddannelses- og forskningsmidler.

13.00 Jeg er med i en workshop om psykiatri og psykisk sygdom som fremtidens folkesygdom. Der er et oplæg ved en gadesygeplejerske, som fortæller om sit arbejde på gaden i København, og hvordan hun oplever, at hjemløse med psykisk sygdom ikke får den behandling, de har brug for, men bliver sluset ud igen, uden at hun som kontaktperson får noget at vide. Vi diskuterer, hvordan man kan sikre bedre sammenhæng, især i forhold til de meget svage psykiatriske patienter.

14.00 En af pressemedarbejderne ringer fra Christiansborg og spørger, om jeg kan tage i Deadline kl. 17. De vil lave et indslag om, at Enhedslisten ikke er inviteret med til forhandlinger om førtidspensions- og fleksjobreform, og jeg skal diskutere med Maja Panduro fra Socialdemokraterne. Ud over at være psykiatri- og sundhedsordfører er jeg også handicapordfører, så jeg siger ja og cykler ind til Christiansborg for at forberede mig. Jeg skal bl.a. læse et interview i Jyllands-Posten, hvor vores gruppeformand, Per Clausen, advarer Socialdemokraterne mod at kopiere den borgerlige regerings politik i for høj grad. Det er noget af det, de vil tage udgangspunkt i i Deadline. Jeg taler også med pressemedarbejderen, Pelle, om, hvad det er vigtigt, at jeg får sagt. Jeg forbereder mig ved at skrive pointer og nogle formuleringer ned.

16.15 Jeg kører med taxa til DR Byen, hvor jeg går i sminken. Panduro kommer lidt senere, og vi går over i studiet, hvor vi laver prøver og går på 17.05. Min hovedpointe er, at vi gerne vil være med og også er villige til at finde besparelser - bare ikke nogen, som betyder, at fleksjobberne skal ned i indtægt. Maja synes, at vi har meldt os ud af forhandlingerne på forhånd.

17.15 Efter indslaget tager jeg tilbage til Christiansborg, hvor jeg får feedback på Deadline fra vores it-praktikant. Så cykler jeg hjem til min gode veninde Johanne Schmidt-Nielsen, som er syg. Vi kigger på Deadline, og jeg får noget feedback.

20.00 Jeg cykler hjem til mig selv. Min kæreste kommer, og vi snakker om dagen, der er gået. Så ser vi Nyhederne i TV2, inden vi går i seng.