Skip to main content

Unik kombination af menneske, kliniker og forsker

Anja Pinborg er den nye videnskabelige redaktør på Ugeskrift for Læger fra 1. maj. Hun er en positiv arbejdshest uden lige, men kan også godt lide at flade ud til Netflix-serier sammen med familien.

Foto: Claus Boesen
Foto: Claus Boesen

Freja Kierstein Johansen, fkj@dadl.dk

22. apr. 2015
4 min.

Anja Pinborg rummer lidt af det hele, da hun både er en dygtig forsker, kliniker og nu også redaktør. Sådan lyder det fra adskillige kollegaer, ægtemanden og den Ph.d.-studerende. Hun skal nok gøre det godt som Ugeskrift for Lægers nye videnskabelige redaktør, mener hendes tidligere chef, Anders Nyboe Andersen, professor på Fertilitetsklinikken på Rigshospitalet.

”Hendes sjældne egenskab er at hun med sit herlige "drive", dygtighed og duelighed både er god til at starte og afslutte projekter. Det er let nok at starte både kliniske og epidemiologiske projekter. Det svære er at afslutte dem. Det kan Anja. Derudover er hun vidunderlig at arbejde sammen med, da hun altid formår at se det positive,” siger han.

Også Anja Pinborgs nuværende chef på Fertilitetsklinikken på Hvidovre Hospital er fascineret af hende. Overlæge Jeanette Bogstad fortæller, at Anja Pinborg er en helt unik kombination.

Som kliniker oplever jeg, at patienterne gerne vil behandles af hende, og det må jo siges at være et godt tegn. Som forsker er hun en af de få, der har forsket i kunstig befrugtning og vist, at det er sunde og raske børn, der kommer ud af det med få undtagelser. Hun har fulgt det til dørs som en af de få i hele verden – hun er anerkendt og citeret mange steder i verden, og det er jo ret fantastisk taget hendes unge alder i betragtning Jeanette Bogstad, overlæge ved Fertilitetsklinikken på Hvidovre Hospital

”Som kliniker oplever jeg, at patienterne gerne vil behandles af hende, og det må jo siges at være et godt tegn. Som forsker er hun en af de få, der har forsket i kunstig befrugtning og vist, at det er sunde og raske børn, der kommer ud af det med få undtagelser. Hun har fulgt det til dørs som en af de få i hele verden – hun er anerkendt og citeret mange steder i verden, og det er jo ret fantastisk taget hendes unge alder i betragtning,” siger Jeanette Bogstad, der roser det store epidemiologiske arbejde.

Inspirerende som mentor

Kærligheden for forskningen smitter af, når Anja Pinborg er mentor for den Ph.d.-studerende Anna-Karina Henningsen, der på mange måder bliver inspireret til at være ligeså ambitiøs og tro på, at man har en sag med sin forskning.

”Det er fedt at se, at man kan opnå så mange ting, som hun har opnået i så ung en alder, men samtidig være mor til tre og være gift med den samme mand,” siger Anna-Karina Henningsen.

Faktaboks

Fakta

Hvis man ifølge den Ph.d.-studerende skulle pege på en svaghed, så ser man sjældent Anja Pinborg slippe alt og få en lille rødvinsbrandert. Men det hænger sammen med den seriøse personlighed.

Seriøs, men helt almindelig

Også Anja Pinborgs mand, Lars Hageman Pinborg, der selv er læge, genkender det seriøse menneske. Men selvom tingene er sat i system, er Anja Pinborg ikke slave af systemet, fortæller han.

”Hun er en person med en enorm arbejdskapacitet, men hun gør sjældent noget af blot af pligt. Hun nyder det, glæder sig over at se projekter udfolde sig. Du vil aldrig høre hende oversælge sig selv eller love noget, hun ikke kan holde, og det går stærkt. Der er altid tid til familien efter arbejds- og skoletid, men efter kl. 21 så er computeren som regel i gang igen,” siger han.

De bruger mest tiden på at tale om alt og ingenting, når de ikke arbejder, fortæller han. Anja Pinborg selv fortæller yderligere, at hun også nyder at flade ud foran tv-serier ligesom mange andre.

”Selvom jeg elsker at arbejde og slet ikke kan lade være, så er jeg også bare et helt almindeligt menneske, der kan lide at se Downtown Abbey og Netflix-serier,” siger Anja Pinborg.

Hun glæder sig til udfordringen med den nye post som videnskabelig redaktør på Ugeskrift for Læger, hvor et af hendes store mål vil være at højne niveauet og få en højere impact factor. Og så vil hun skabe en bedre sammenhæng mellem det videnskabelige stof og det journalistiske stof i bladet, så der kommer en rødere tråd i Ugeskriftet.