Skip to main content

Valgoplæg for Region Midtjylland

31. okt. 2005
4 min.

Ole Carstensen

Jeg er 48 år og færdiguddannet læge fra 1985. Speciallæge i almenmedicin i 1991, samfunds-/arbejdsmedicin i 1994, og nu ansat som overlæge på Arbejdsmedicinsk Klinik i Herning siden 1998. De sidst to år lægekredsforeningsformand i Ringkøbing. Jeg har været gift med Karen i snart 25 år, og vi bor i Holstebro.

Jeg tror på en fortsat decentral struktur i lægeforeningen. Det er nødvendigt med nytænkning og diskussion af visioner for arbejdet i den kommende lægekredsforening i Region Midtjylland. Den nye struktur er en mulighed for en nytænkning, vi ikke må lade gå fra os. Det er vigtigt at binde lægerne i den østlige og vestlige del af regionen sammen i det fællesskab, der er nødvendigt, for at en regionslægekredsforening kan bevare sin berettigelse i fremtiden.

Formandsposten for en regionslægekredsforening kan være en udfordring. Det kræver en viden om forholdene inden for alle søjler. Derudover kræver det diplomati og konduite i samarbejdet. Endvidere bliver det en udfordring at skabe så lige vilkår for foreningens medlemmer som muligt, uanset om de bor på Samsø eller i Thyborøn.

Efter min mening har vi brug for et fagligt og kollegialt fællesskab regionalt og lokalt. Derfor bør en regionslægekredsforening understøtte alle medlemsgruppers aktiviteter og initiativer, så længe det er med til at udvikle samarbejdet mellem læger, og hvor lægekultur, socialt samvær og engagement, efter- og videreuddannelse og hjælp af medlemmer i nød følges ad.

Det er vigtigt, at der skabes en god dialog mellem lægekredsforeningen og det politiske, administrative system i regions- og kommunalråd. Det kan være med til at sikre en god patientbehandling, lægelig uddannelse, sundhedsvidenskabelig forskning og fremme forebyggelse og sundhedsfremme.

Lægekredsforeningen bør endvidere kunne koordinere en lægefaglig rådgivning i forhold til de kommende regionsråd og kommunalråd, når det drejer sig om patientbehandling, lægelig uddannelse, forskning, forebyggelse og sundhedsfremmeaktiviteter.

En af de kommende udfordringer er at give medlemmerne og søjlerne den service og støtte administrativt, som de har behov for.

Som formand vil jeg søge råd og viden de steder i regionsbestyrelse og forening, hvor det er nødvendigt, for at vi kan fremtræde med styrke og troværdighed. På den måde vil jeg være med til at styrke udviklingen af en fortsat åben og serviceorienteret ny organisation.

Lone Winther Jensen

Hvad er jeg for en person - initiativrig og resultatsøgende.

Jeg er 44 år og læge fra 1989, ph.d. i 1997, ledende overlæge på Randers Centralsygehus, Anæstesiologisk Afdeling. Gift med en læge, har en søn på 14 år, bor i Egå ved Århus.

Lægekredsforeningen for Region Midtjylland skal være den lokale lægeforening.

Som formand for den regionale lægekredsforening vil jeg arbejde på at:

  • sikre information til medlemmerne om sundheds- og foreningsforhold i regionen, via medlemsblad og senere elektronisk formidling

  • understøtte og udvikle lægenetværksdannelse gennem f.eks. bylægeforeninger, turnusnetværk og seniorklubber

  • sørge for efteruddannelse på tværs af søjlerne med emner som f.eks. etik og kollegialitet for at øge fællesskabet for lægestanden i region midt.

Lægekredsforeningen bygger på de enkelte medlemmer i regionen, og for at det kollegiale fællesskab kan blomstre, skal der udvikles naturlige mødefora. Man kan forestille sig fora omkring de enkelte sygehus- eller praksisenheder.

Alle medlemmer skal kunne komme til orde. Dette selvom man ikke har overskud til at gå ind i stående udvalg eller lignede. Der kunne f.eks. være ad hoc udvalg eller lokale grupper, der tager sig af at udvikle lægekulturen eller løse et bestemt problem. Organiseringen af lægekredsforeningen skal gøre lokale tiltag mulige for alle medlemmer, ligegyldigt om de bor på Djursland eller i Ringkøbing.

Det er således vigtigt at den enkelte læge kan se sig selv og føle sig hjemme i fællesskabet med resten af lægerne i regionen.

En lægekredsforening med 4.800 medlemmer vil være en stærk og naturlig samarbejdspartner inden for regional sundheds- og uddannelsespolitik og ikke mindst servicering af søjlernes politisk valgte.

Vi må være med til at sikre et lægeligt samarbejde og ikke lade lokale hensyn sætte dagsordenen, når ressourcerne skal fordeles og sundhedsplanlægning gennemføres i regionen.

Den regionale lægekredsforening skal være det politisk administrative systems adgang til lokal lægefaglig rådgivning, og lægekredsforeningen skal tage teten sammen med de regionale lægefaglige specialeråd.

Udvalgte tillidsposter

Lægekredsforeningsformand i Århus de sidste to år, medlem af Overlæge- og Lægeforeningens repræsentantskaber og Lægeforeningens etiske udvalg

Tidligere amtsreservelægerådsformand i seks år, medlem fællesMEDudvalget, medlem af arbejds- og organisationsudvalget i YL, medlem af det amtslige og regionale videreuddannelsesråd og bestyrelsen i Lægernes Pensionskasse.

I Region Midtjylland holdes møder med præsentation af formandskandidaterne

Tirsdag den 4. oktober kl. 17.00 i Villa Medici,

Fredens Torv 3B, Århus

Onsdag den 26. oktober kl. 19.00 på Hotel Schaumburg, Nørregade 26, Holstebro