Skip to main content

Valgoplæg for Region Sjælland

31. okt. 2005
4 min.

Carl Johan Erichsen

49 år

Speciallæge i anæstesiologi og intensiv terapi 1995

1999-2005: Overlæge Slagelse Sygehus Anæstesi

2001-05: Leder af Lægeambulancen i Vestsjællands Amt

2004-: Formand for LKF Vestsjællands Amt

2005-: Praktiserende speciallæge i anæstesi i Vestsjællands Amt.

Valgoplæg

De kommende år bliver afgørende for vores muligheder for at fremstå som en seriøs medspiller på den regionale sundhedspolitiske scene. Dette kan kun realiseres via en stærk lokal lægeforening med engagerede medlemmer og veluddannede tillidsrepræsentanter. Udgangspunktet for mig er den politik, som blev vedtaget på lægemødet i foråret.

Vi skal bidrage til, at patienterne vælger regionens sygehuse til og ikke fra. Det kan vi opnå, hvis vi kan hjælpe Regionsrådet med at træffe de rigtige valg i tide.

Vi har ingen universitetssygehuse, og det skal vi se som en mulighed for at lave nogle fantastiske behandlingstilbud for borgerne inden for de rammer, vi har, og så i tide sende patienter af sted til den rigtige universitetsafdeling, når de har brug for deres ekspertise.

Rekruttering og fastholdelse af speciallæger i en mangelperiode kan være en udfordring. Gennem velordnede forhold for de yngste medlemmer, når de kommer i turnus- og introstillinger i regionen, skal det sikres, at de vælger at få deres hoveduddannelse/blokstilling hos os, og som en naturlig ting vælger os til, når tiden er moden til en slutstilling. Regionen skal over de næste ti år bruge mindst 300 nye praktiserende læger og et lignende antal speciallæger - en spændende og uhyre vigtig opgave at få løst.

Efteruddannelsen kommer til at spille en central rolle: Regionen har simpelt hen ikke råd til at lade være med at finansiere den, hvis den ønsker en veluddannet opdateret lægestand til at tage vare på borgernes helbred.

Samarbejdet mellem PLO/FAPS og regionen stiller store krav til begge parter. De nye storkommuner får en del af sundhedsvæsenets opgaver - noget de ikke har prøvet før. Det er af afgørende betydning, at vi giver dem den rigtige lægefaglige rådgivning.

Læger har også ret til et godt arbejdsmiljø. Jeg har i sinde at fortsætte min linje fra tiden i Vestsjælland: Mine kolleger skal ikke udsættes for urimelige arbejdsvilkår eller uhensigtsmæssige ledelsesformer. Sker det, vil jeg som formand reagere.

For mig er det vigtigt at alle medlemmer får mulighed for at deltage i foreningens »liv«. Dublering af faglige arrangementer forskellige steder, støtte til fastholdelse/etablering af lokale netværk samt sociale aktiviteter er oplagte muligheder.

Arne Cyron

54 år

Speciallæge i intern medicin og kardiologi

1994-99: Adm. overlæge, Medicinsk Afdeling, Kalundborg

1999-: Ledende overlæge, Medicinsk Afdeling, RASK

1996-99: Formand for Vestsjællands Lægekredsforening

2003-: Formand for Lægekredsforeningen i Roskilde Amt.

Valgoplæg

Lægekredsforeningerne er døde.

Er der nogen mening i at forsøge genoplivning i et lignende legeme?

Nej - ikke hvis indholdet svækkes. Men de kan genopstå i en større, anderledes og stærkere form. Det gælder også Lægekredsforeningen, Region Sjælland. Jeg har stor interesse i arbejdet, har holdninger og erfaring.

Jeg lytter - og undrer mig for øvrigt over, at min kone sidder med en bog med titel i retning af »hvorfor mænd ikke hører efter«.

Forudsætningen for en vellykket genopstandelse vil være:

  • En engageret, arbejdsom og målrettet bestyrelse med en visionær formand, der tør sige sin og medlemmernes mening.

  • En formand, som respekterer både sine medlemmer, DADL, embedsmænd og politikere.

  • En politik, der styrker patienternes og lægernes muligheder i hele regionen og er realistisk inden for de grænser, regionen har - uden at solidariteten samlet svækker regionen.

  • Region Sjælland må erkende at være lillebror til København - og udnytte netop de muligheder, det giver.

Vi skal skabe:

  • En yngre-lægeuddannelse, der lægger vægt på bred, klinisk erfaring.

  • En primærsektor, hvis præmisser er attraktive for nuværende og kommende læger.

  • Et sygehusvæsen, der tilbyder behandling over basalt niveau i et attraktivt og fagligt udviklende miljø.

  • En kultur, der bygger på samarbejde frem for intern konkurrence.

  • En efteruddannelse, der forankres i lokale tilbud med mulighed for interkollegialt samvær på tværs af søjlerne.

Jeg vil bruge min erfaring og mit engagement til at kæmpe for, at lægerne i Region Sjælland får et godt arbejdsklima med interessante lægefaglige opgaver og gode arbejdsforhold.

Jeg vil arbejde for, at synlighed i sundhedsvæsnets beslutninger bliver klarere, og at alle involverede erkender det.

Det forudsætter dog, at læger ikke laver skrækkampagner, når deres speciale fravælges - vi skal være lødige i vores information til befolkningen. Det skaber tillid, som er en forudsætning for, at vi bliver hørt. Sådan ser jeg bl.a. muligheder og krav til fremtidens lægekredsforening.

Valgmøder i Region Sjælland

Onsdag den 5. oktober 2005 kl. 19.00, Svend Heinild Centeret, Vordingborg

Torsdag den 6. oktober 2005 kl. 16.30, Roskilde Amtssygehus, Foredragssalen

Tirsdag den 11. oktober 2005 kl. 19.30, Hotel Strandparken, Holbæk