Derfor medbringer han ofte skanningsbilleder fra sin egen arbejdsdag, når han underviser, for at vise konkrete cases til de studerende, så de derigennem kan få en bedre forståelse af, hvordan hjernen hænger sammen.
»Et eksempel kan være en blødning, der trykker på hjernen og får den til at flytte sig, så pupillen udvider sig på samme side, fordi hjernen kommer ned og trykker på den tredje kranienerve«, forklarer Ronni Mikkelsen.
For ham er det kliniske arbejde, undervisning og forskning tre uadskillelige kompetencer.
»Hvis man vil være god til at undervise, bliver man nødt til at kunne noget af videnskaben. Hvis man vil være god til videnskab, er man nødt til forske og selv tilegne sig noget videnskab. Og hvis man skal være god til at behandle patienterne, skal man hele tiden følge den forskningsmæssige udvikling for at være opdateret med, hvad der er bedst for den enkelte patient, og samtidig kunne videreformidle det til patienten«, siger Ronni Mikkelsen.
Medicin er hans hobby
Ud over at undervise lægestuderende holder Ronni Mikkelsen også kurser i neuroanatomi for neurokirurger, forsker i karsygdomme i hjernen og er aktiv som læge blandt Østjyllands Brandvæsens samaritter.
Han bor i en lejlighed i det vestlige Aarhus sammen med sin kæreste Mathilde, der er sygeplejerske på Neurointensiv Afdeling og modtager mange af Ronnis patienter. Da hun selv arbejder tæt sammen med læger hver dag, har hun forståelse for den livsstil, der ligger i et lægeliv, og det har ifølge Ronni Mikkelsen stor betydning. Fordi det det at være læge for ham er lige så meget en hobby.
»Når jeg kommer hjem fra arbejde, sætter jeg mig ofte foran computeren og nørder nogle artikler og skriver noget sammen, mens min kæreste laver mad. Jeg bruger altså mange aftener og timer i fritiden på medicin. Men fordi jeg synes, det er sjovt og spændende, vil jeg ikke ændre det, og så er det prisværdigt, at min kæreste har forståelse for det«, siger Ronni Mikkelsen.
Lytter til hjernen i maven
Inden han kom i hoveduddannelse i radiologi, fik han snust til neurokirurgi. Han var bidt af det kirurgiske og de intensive patienter. Men han fandt hurtigt ud af, at arbejdet ikke føltes rigtigt.
»Der var en meget stor arbejdsbelastning, og specialet passede bare ikke helt til mig. Derfor valgte jeg at skifte til neuroradiologi, hvor det bare føltes rigtig med det samme. Det tiltaler mig meget at udføre det minimaltinvasive i at trække en blodprop ud af et hjernekar eller at føre et kateter op og lukke en udposning på et kar sammen med det diagnostiske«, siger Ronni Mikkelsen.