Skip to main content

Ydernumre under angreb

Journalist Klaus Larsen, kll@dadl.dk
19. nov. 2010
01 min

Indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder (V) synes besluttet på et opgør med ydernummersystemet. Det gjorde han klart, da han talte på Lægedage.

»Nogle fravælger almen praksis, fordi de ikke ønsker at investere i praksis i et yderområde, hvor det kan være svært at sælge den igen. Vi må indstille os på, at nogle af fremtidens praktiserende læger ønsker at arbejde som ansatte uden at være bundet til stedet økonomisk«, sagde Bertel Haarder.

»Derfor skal vi overveje, om vi kan foretage en opblødning af det nuværende ydernummersystem og for, at også andre kan tildeles et ydernummer og drive praksis ved at ansætte autoriserede sundhedspersoner«.Det afviser PLO's formand Henrik Dibbern og siger: »Den stabilitet, vi faktisk har i lægedækningen nu, bygger på ydernummersystemet. Hvis det er en læge, der køber klinikken, er det faktisk sandsynligt, at området vil være dækket i 25 år, men er det en privat entreprenør, vil det være det konjunkturerne, der afgør graden af dækning«, siger Henrik Dibbern.

Der er i øjeblikket tekniske problemer med at vise kommentarer på Ugeskriftets artikler. Vi arbejder på sagen